Canada Only

De St. Patrick’s Day Parade in NYC vindt morgen plaats: DIT is de route!

St. Patrick's Day Parade - Joe Buglewicz via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Ierse feestdag wordt ook in New York City groots gevierd. Een parade mag dan, geheel in NYC fashion, niet ontbreken.

Dit vooral omdat de stad het festijn, in verband met het coronavirus, twee jaar lang aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. De drumbands, dansers en andere, in het groen geklede performers zijn daarom uitbundiger terug dan ooit – en vooral in groteren getale.

Manhattan verandert dus morgen in een grote, groene zee van mensen. Op donderdag 17 maart, dus. De St. Patrick’s Day Parade start om 11:00 en eindigt rond 17:00. 

Inderdaad – het is een beste optocht, ja.

[themify_layout_part id=34268]

Hoe ziet de route eruit?

De St. Patrick’s Day Parade loopt in z’n geheel over een van de beroemdste straten van Manhattan: Fifth Avenue. Hij begint ten hoogte van 44th Street en eindigt ongeveer bij 80th Street. Hier staat het pand van de American Irish Historical Society. Een logische terminus.

Onderweg komt de optocht uiteraard langs de St. Patrick’s Cathedral op de hoek van Fifth Avenue en 50th Street.

[themify_layout_part id=34170]

Wat is St. Patrick’s Day eigenlijk?

St. Patrick’s Day is een Ierse feestdag die ieder jaar op 17 maart plaatsvindt. Men herdenkt dan de dood van St. Patrick, Ierlands meest gevierde heilige, en de komst van het christendom in Ierland (hoewel er op St. Patrick’s Day ook behóórlijk wat dingen gebeuren die helemaal niet zo holy zijn…).

[themify_layout_part id=37739]

Waarom wordt dit ook in New York gevierd?

St. Patrick’s Day is ook in sommige delen van de Verenigde Staten een grote dag. Dit is bijvoorbeeld het geval in Los Angeles en dus New York City. Dit zijn beide steden met een grote populatie (afstammelingen van) Ierse immigranten.

De dag wordt in New York niet alleen gevierd met de St. Patrick’s Day Parade, maar ook met allerlei feesten die doorgaans rondom Ierse bars en restaurants plaatsvinden.

Bron: TimeOut

St. Patrick's Day Parade - Joe Buglewicz via NYC & Company
Foto: Joe Buglewicz via NYC & Company

[themify_layout_part id=34047]