Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is St. Pete Beach: een van de mooiste kustplaatsen van Florida

St. Pete Beach - VISIT FLORIDA
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

St. Pete Beach ligt dicht bij de stad St. Petersburg, maar ook niet ver van Tampa en Orlando. Ideaal voor een dagje aan het strand!

Je wist waarschijnlijk wel dat de stranden van Florida populair zijn onder reizigers. Punt is: dat weet The Sunshine State zelf ook. Het gevolg hiervan is dat strandplaatsen soms behóórlijk commercieel kunnen worden. Neem Daytona Beach en Key West. Mooi, maar ook nét iets teveel voorzien van giftshops, hotels en restaurants.

Het is niet zo dat dit in St. Pete Beach helemáál niet het geval is. Wie naar de McDonald’s of Wendy’s wil, vindt hier ook filialen van de fastfoodketens. Giftshops die schelpenmandjes verkopen – waarvan de inhoud meer naar plastic dan naar de zee ruikt? Heb je hier ook.

Maar het witte zand, de felblauwe zee en het gegeven dat het hier stukken rustiger is dan bijvoorbeeld in het naburige Clearwater Beach maken veel – héél veel – goed. Sterker nog: St. Pete Beach telt kilometers aan strand waar je zelfs tijdens hoogseizoenen helemaal niet zoveel mensen tegenkomt.

[themify_layout_part id=34024]

Op welk strand van St. Pete Beach moet ik zijn?

Nu is St. Pete Beach de naam van de kustplaats, maar óók de naam van het grootste strand op het schiereiland. Strandopgangen vind je tussen de aanwezige hotels. Je betaalt veelal een relatief laag tarief om hier je auto kwijt te kunnen.

Wil je het toch liever iets rustiger hebben en niet in de buurt van accommodaties liggen? Check dan Sunset Beach. Goed – dat ligt nét aan in het naburige Treasure Island. Maar daar doen we niet al te moeilijk over.

Pass-A-Grill Southwest Beach is ook een aanrader. Dit ligt in het uiterst zuidelijke stukje van St. Pete Beach.

[themify_layout_part id=33973]

Hoe lang is het rijden vanuit Tampa en Orlando?

St. Pete Beach bezoeken kan eenvoudig vanuit Tampa. Je reistijd is dan 45 minuten.

Het is ook niet lang om vanuit Orlando naar St. Pete Beach te gaan. Je bent dan ongeveer anderhalf uur onderweg. Een mooie afwisseling met de parken van Disney World!

St. Pete Beach - VISIT FLORIDA
Foto: VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]