Canada Only

New York

New York 2 - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De staat New York is een groene staat vol uitgestrekte velden waaraan roadside farmers hun producten verkopen aan geïnteresseerde voorbijgangers. Heeft de staat New York bezienswaardigheden? Absoluut. Het gebied is namelijk ook thuis voor de Niagara Falls, dichte bossen en hoge bergtoppen, onder meer gedemonstreerd in de prachtige Adirondacks. De grootste trekpleister van de staat? Dat is natuurlijk New York City.

Direct naar

New York bezoeken
New York City
Niagara Falls en omgeving
The Hamptons en meer Long Island
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Shoppen
Woodstock en Bethel
Bezienswaardigheden en activiteiten
De Adirondacks
Natuur
Albany
Overige bestemmingen

Bezienswaardigheden en activiteiten
Indian Summer in New York
Praktische info
De tijd in New York
Het weer in New York

[affiliate location=”newyork” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyork” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyork” type=”ticketlinks”]

Midtown Manhattan - Pixabay-minNew York bezoeken

New York City

De stad New York gaat gegarandeerd een verpletterende indruk bij je achterlaten – als dat niet allang al is gebeurd. Constante sirenes en andere straatgeluiden, rokende putdeksels en Starbucks-filialen op iedere hoek van de straat: het lijkt een filmbeeld, maar het is er allemaal echt.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over New York City!

Niagara FallsNiagara Falls

De Niagara Falls zijn op meerdere manieren te bekijken. Je kunt naar een uitkijkpunt gaan, maar ook een boottocht maken óf staan naast de plaats waar het water naar beneden klettert. Je opties zijn enorm en misschien zijn de Niagara Falls daarom wel zo indrukwekkend.

[affiliate location=”niagarafalls” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over de Niagara Falls!

The Hamptons - PixabayDe Hamptons en meer Long Island

Long Island is een unieke regio grenzend aan de stad New York. Het westen ligt namelijk in het verlengde van NYC’s boroughs Brooklyn en Queens en is daarom dichtbevolkt en stedelijk, terwijl het meest oostelijke puntje juist bekend staat om haar stranden. Heeft dit deel van de staat New York bezienswaardigheden? Zeker weten. Je vindt de mooiste stranden en villa’s op het schiereiland The Hamptons.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Billionaire Lane
De levensstijl van de rich and famous is vooral te zien langs Billionaire Lane. Dit is de bijnaam voor een strip langs de kust die eigenlijk Meadow Lane heet. Je vindt hier huizen vindt waarin onder meer P. Diddy en Jerry Seinfeld woonden of wonen. Eén huis is het grootst en duurst. Die eer gaat naar Fair Field: de woning van zakenman Ira Rennert aan 281 Daniels Lane in het nabijgelegen plaatsje Sagaponack. Dee bowlingbaan alleen al (ja, er is een bowlingbaan) is 150.000 dollar waard.

Amityville House
Het Amityville House in een New Yorkse buitenwijk lijkt een alledaagse woning, maar niets is minder waar. Het huis was in 1974 het decor een van Amerika’s meest creepy moorden ooit. Ronald DeFeo doodde zijn hele familie en claimde dat hij dit moest doen van stemmen in zijn hoofd. DeFeo werd opgesloten, waarna de familie Lutz het huis betrok. Dit verblijf was er echter een van zeer korte duur. De nieuwe heer des huizes hoorde namelijk dezelfde stemmen als DeFeo. De familie Lutz nam hierop het zekere voor het onzekere en vertrok. Het huis zelf bleef staan en is een soort bedevaartsoord geworden voor fans van horrorfilms. De woning werd namelijk nagebouwd voor de film The Amityville Horror.

Natuur

Robert Moses State Park
Robert Moses State Park is een staatspark dat bekend staat om haar strand van zo’n zeven kilometer, de verschillende picknickmogelijkheden en de aanwezigheid van een complete golfbaan. De bestemming is dankzij de Long Island Rail Road (LIRR) ook relatief eenvoudig te bereiken vanuit New York City. Een ideale bestemming voor iedereen die het eventjes heeft gehad met de wolkenkrabbers en ook een ander deel van de staat New York bezienswaardigheden wil zien. Je stapt hiervoor uit bij de halte Babylon, om vervolgens de Suffolk-bus richting het State Park te pakken. E


Shoppen
Stew Leonard’s is een van de tofste supermarkten in het oosten van The States. De producten worden hier vers gemaakt en de winkel zelf lijkt nog het meeste op een pretpark. De zaak is rijkelijk voorzien van allerlei Disney-achtige animatronics én je vindt er een kinderboerderij.

Woodstock - PixabayWoodstock en Bethel

Muzikale historie geschreven in een achtertuin van een zuivelboerderij. De twee kleine plaatsjes Woodstock en Bethel in de staat New York trekken relatief veel toeristen die allemaal om dezelfde reden komen: dit was ooit het toneel voor het meest invloedrijke festival ooit, namelijk Woodstock. Wat zijn in dit deel van de staat New York bezienswaardigheden?

Bezienswaardigheden en activiteiten

Bethel Woods Center For The Arts
Het voormalige festivalterrein is nu toneel voor het Bethel Woods Center For The Arts, in 2006 geopend door Crosby, Nash, Stills & Young. Het is een concerthal met educatieve inslag. Omwonenden kunnen hier terecht voor hun benodigde kunst en cultuur, aangeboden in vele vormen. Het aangrenzende Museum at Bethel Woods beschikt méér over een Woodstock-tintje en biedt bezoekers de ervaring het festival te herbeleven aan de hand van officiële documenten en videobeelden.

Adirondacks - PixabayDe Adirondacks

Een verrassend ruig berggebied in Upstate New York – dat is een korte omschrijving die passend is bij NY’s Adirondacks. De bergen waren met name populair aan het einde van de negentiende eeuw. De rijken der aarden, voornamelijk New Yorkse industriële en bankiers die fortuinen bezaten, zagen het gebied als ideale ontsnapping voor de drukte en verderfelijke lucht van de grote stad. Heeft dit deel van de staat New York bezienswaardigheden? Ja. Je vindt ze rondom het plaatsje Lake Placid.

Natuur

High Peaks Wilderness
Het hoogste bergmassief van de Adirondacks wordt High Peak Wilderness genoemd. Dit gebied leent zich uitstekend voor een meerdaagse wandeling. De toppen zijn de hoogste in de omgeving, maar hoog is hier een relatief begrip: ze halen de 1600 meter nét niet. De verschillen in hoogte zorgen er echter wel voor dat iedere wandeling de vergelijking met een Alpentocht kan doorstaan. Een hike naar de top van Mount Giant kan zomaar zes uur in beslag nemen.

Albany 2 - PixabayAlbany

New Yorks hoofdstad? Dat is niet New York City, ondanks dat je dat eigenlijk wel zou verwachten. De eer gaat naar Albany, elders in de staat. Wat zijn in dit deel van de staat New York bezienswaardigheden?

[affiliate location=”albany” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Albany.

New York - PixabayOverige bestemmingen

Bezienswaardigheden en activiteiten

The National Museum Of Play
Je vindt, op anderhalf uur rijden van de Niagara Falls, meer New York bezienswaardigheden in het stadje Rochester, The National Museum Of Play. Dit is het enige museum ter wereld dat zich helemaal richt op, jawel, speelgoed. Dat begrip mag je heel breed nemen. Teddyberen, stripboeken en modeltreinen: alles komt voorbij.

[affiliate location=”thenationalmuseumofplay” type=”ticketlinks”]

Staat New York bezienswaardighedenStaat New York bezienswaardigheden: Indian Summer in New York

De Indian Summer, ook wel Fall Foliage genoemd, is een van de populairste seizoenen om naar The States te reizen. Het oosten is vanwege haar vele bossen de beste regio om de kleurenpracht te zien. Ga naar de Adirondacks voor het hoogtepunt. De Amerikaanse herfst duurt hier van eind september tot half oktober en geeft de wildernis een mogelijk nog mooiere gloed. Plan je een trip naar Upstate New York? Dan raden we het je echt aan om rond deze tijd van het jaar te vertrekken.

New York - PixabayPraktische info

De tijd in New York

De tijd in New York scheelt zes uur met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in New York

Het weer in New York ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 5 graden Celsius
Veel neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Veel neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Veel neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Redelijk wat neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Veel neerslag

Oktober
Rond de 18 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

[affiliate location=”newyork” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyork” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyork” type=”ticketlinks”]