Canada Only

Universal kondigt opening van Super Nintendo World in Florida aan

Super Nintendo World - David Sprague via Universal Studios Hollywood
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het parkdeel, dat geheel in het teken staat van Super Mario en zijn collega’s, opende in februari in Universal Studios Hollywood, maar daar blijft het niet bij. Super Nintendo World Florida is vanaf 2025 een feit.

De pretparken in Orlando, Florida krijgen namelijk een eigen versie van Super Nintendo World.

Dat maakte Mark Woodbury, de chairman en CEO van Universal Parks & Resorts, bekend tijdens de grootse opening van Super Nintendo World in Universal Studios Hollywood.

Orlando wordt daarmee de derde bestemming ter wereld met zo’n Super Nintendo World. De eerste twee staan in Japan en dus in Californië.

[themify_layout_part id=34118]

Wat is Super Nintendo World?

Super Nintendo World in Universal Studios Hollywood wordt omschreven als een innovatief en een meeslepend parkdeel. Een karakteristieke, Mario-ish groene pijp brengt je naar een kleurrijk parkdeel dat bol staat van bekende personages en elementen.

Daar horen natuurlijk ook attracties bij. Hét paradepaardje is Mario Kart: Bowser’s Challenge. Deze attractie is een soort real-life versie van Mario Kart. Dankzij augmented reality is het hierbij zelfs mogelijk om daadwerkelijk bananenschillen op de baan te slingeren.

Super Nintendo World bevat verder onder meer blokken waar je tegenaan kunt springen om munten te verzamelen en een restaurant in Nintendo-thema: Toadstool Café.

[themify_layout_part id=33973]

Wat komt er precies in Orlando?

We weten niet of Orlando het Super Nintendo World-filiaal in Nintendo letterlijk overneemt, maar de kans is groot dat er ook hier een versie van Mario Kart: Bowser’s Challenge komt. 

Florida heeft in ieder geval ruimte genoeg, want het Super Nintendo World wordt daar een onderdeel van een compleet nieuw pretpark: Universal’s Epic Universe. 

Eenmaal afgerond is dit het derde Florida-park van het concern, naast Universal Studios Florida en Universal’s Islands of Adventure.

[themify_layout_part id=37739]

Wanneer gaat dit park open?

Universal’s Epic Universe staat gepland voor een opening in 2025. De verwachting is dat Super Nintendo World dan gelijktijdig opent.

Het bedrijf heeft het er maar druk mee. Universal Studios Florida wordt namelijk nog dit jaar uitgebreid met een Minion Land, terwijl de organisatie ook een kleinschaliger pretpark in Texas aankondigde.

Er wordt daarnaast gewerkt aan een permanente horrorattractie in Las Vegas, Nevada.

Super Nintendo World - Universal Orlando Resort
Foto: David Sprague via Universal Studios Hollywood

[themify_layout_part id=34047]