Afrika OnlyCanada Only

Supergaaf: deze roadtrip gaat van New York naar Miami!

Supergaaf- deze roadtrip gaat van New York naar Miami! - Unsplash

Een droomreis voor het hele gezin: in een camper van New York City naar het zuiden van Florida. Oh – en onderweg passeer je óók nog even Philly, Washington DC, Orlando en méér.

De roadtrip komt uit het assortiment van Amerika-specialist Tioga Tours. Ze ontwikkelden Kids Go Cities & Beaches speciaal voor gezinnen die bruisende steden, maar ook hagelwitte zandstranden willen zien. Supermooie nationale parken, maar ook wereldberoemde pretparken. Historische, maar ook moderne bestemmingen.

New York City Tioga Tours 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

New York City

De route start in mogelijk de beroemdste stad ter wereld. New York City is het toneel van Times Square en het Vrijheidsbeeld, gele taxi’s en hoge wolkenkrabbers, Top of the Rock en het One World Observatory. 

Bezoek zéker een van de observatieplatforms bovenin de torens – en sla ook het indrukwekkende 9/11 Memorial and Museum niet over. 

Reis je met kids? Maak dan een wandeling langs de vele speeltuinen in Central Park, ga naar een honkbalwedstrijd van de New York Yankees óf shop in de M&M’s Store op Times Square.

Philadelphia Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Philadelphia en Washington DC

Het is vanuit NYC ongeveer twee uur rijden naar een andere, indrukwekkende stad in het oosten van The States. Philadelphia speelde een belangrijke rol in Amerika’s geschiedenis en dat is terug te zien in onder meer de Independence Hall en de Liberty Bell.

Kinderen vermaken zich hier no doubt in het Please Touch Museum, het klim- en klauterpark TreeTop Quest Philly en de Reading Terminal. Dit is de oudste, publieke markt van Amerika, waar je de lekkerste donuts van de stad vindt.

Washington DC is de volgende stop tijdens deze indrukwekkende roadtrip. Dé place to be in de Amerikaanse hoofdstad is de National Mall. Je vindt hier onder meer het Capitool en het Witte Huis, maar ook behóórlijk wat musea. De meesten daarvan zijn gratis. Vooral het Natural History Museum en het Air and Space Museum zijn leuk voor kids.

Washington DC Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Van Washington DC naar Savannah

Kids Go Cities & Beaches gaat na DC verder richting een aantal bestemmingen die toonaangevend waren voor het verloop van Amerika’s tijdlijn. 

Williamsburg is er één van. Het is een waar openluchtmuseum die je meeneemt door het koloniale verleden van The States.

Charleston is de hoofd- én oudste stad van South Carolina en speelde een belangrijke rol tijdens de Burgeroorlog: hier werd het eerste schot gelost. De stad is nu een van de sfeervolste bestemmingen in het Amerikaanse Diepe Zuiden.

Dat geldt ook voor Savannah in Georgia. De complete binnenstad is hier gekroond tot National Historic Landmark. Terecht, want je vindt er meer dan twintig gezellige pleinen en allerlei knusse panden.

Florida Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Florida

Het is vanuit Savannah zo’n vier uur rijden tot de meest kindvriendelijke bestemming uit dit rijtje. Orlando is natuurlijk dé pretparkenhoofdstad van de wereld. Bezoek Disney World, het Universal Orlando Resort of SeaWorld. 

Daarnaast vind je in Orlando ook een van de grootste McDonald’s-filialen ter wereld: drie verdiepingen hoog!

De roadtrip wordt afgesloten in Miami, maar niet voordat je een van Amerika’s allermooiste bestemmingen hebt bezocht. De eilanden van de Florida Keys zijn bereikbaar via de Overseas Highway: een geweldig stukje asfalt dat op sommige plaatsen bijna geheel over het felblauwe water gaat.

New York City Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde route

Dag 1 New York City

Dag 2 New York City

Dag 3 Van New York City naar Philadelphia

Dag 4 Van Philadelphia naar Washington DC

Dag 5 Washington DC

Dag 6 Van Washington DC naar Shenandoah National Park

Dag 7 Shenandoah National Park

Dag 8 Van Shenandoah National Park naar Williamsburg

Dag 9 Van Williamsburg naar Nags Head

Dag 10 Nags Head

Dag 11 Van Nags Head naar Morehead City

Dag 12 Van Morehead City naar Myrtle Beach

Dag 13 Van Myrtle Beach naar Charleston

Dag 14 Van Charleston naar Savannah

Dag 15 Savannah

Dag 16 Van Savannah naar Orlando

Dag 17 Orlando

Dag 18 Van Orlando naar Key Largo

Dag 19 Van Key Largo naar Key West

Dag 20 Van Key West naar Miami Beach

Dag 21 Miami Beach

Dag 22 Miami Beach

Los Angeles Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Deze reis maken

Interesse in zo’n camperreis van New York naar Miami? Vraag dan een offerte op bij onze partners van Tioga Tours. Alle reizen zijn naar wens aan te passen – en je krijgt altijd een offerte binnen je budget. Binnen één dag!

Ga ook eens naar de gratis info van Tioga Tours. Deze vinden plaats in hun kantoor in Zwolle. Kijk hier voor exacte data!

Dit is een gesponsord artikel.