Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Supertof: déze indrukwekkende achtbaan komt naar Disney World, Florida!

Tron - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Disney-film Tron is deze week veertig jaar oud geworden. De Imagineers van Disney World vieren dat met nieuwe foto’s van een komende roller coaster die helemaal in het teken van de film staat.

Maak kennis met de TRON Lightcycle Run: een achtbaan-to-be in het pretpark Magic Kingdom in Orlando, Florida.

Wie tijdens de afgelopen jaren in dit park is geweest, heeft ongetwijfeld het skelet van de nieuwe attractie gezien. Hij is tenslotte al eventjes in de maak.

Sterker nog: hij moest eigenlijk allang af zijn, maar corona gooide – wat dat betreft – roet in het eten.

Maar het project nadert inmiddels wel zijn voltooiing, zo verraden recente foto’s van het enorme gevaarte.

[themify_layout_part id=34118]

Wat voor achtbaan wordt het?

Het verhaal rondom de achtbaan is een vervolg op gebeurtenissen die in de film Tron plaatsvinden. Deze uit 1982 afkomstige rolprent was destijds een van de eerste Disney-films waarin uitsluitend gebruik werd gemaakt van door computers gegenereerde beelden. 

Dat was aanvankelijk geen groot succes, hoewel Tron jaren later alsnog uitgroeide tot een cultfilm. Die populariteit leverde Tron zelfs een eigen achtbaan op in Shanghai Disneyland: de oorspronkelijke TRON Lightcycle Run. Een unieke coaster, want gasten berijden hem face-forward. Alsof ze op een motor zitten, zeg maar.

TRON Lightcycle Run werd in Shanghai zó populair dat Magic Kingdom nu een eigen variant krijgt.

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer gaat deze achtbaan open?

Wanneer de Orlando-versie van TRON Lightcycle Run precies opent? Dat is nog niet bekend. Het ligt echter binnen de lijn der verwachtingen dat Disney World dit binnenkort bekendmaakt – zeker na het verschijnen van de nieuwe foto’s. We houden je uiteraard op de hoogte!

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]