Canada Only

Surfen in Amerika: dit vinden wij de beste bestemmingen

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Surfen in Amerika is een avontuurlijke en populaire bezigheid langs de uitgestrekte kustlijnen van het land. Met een overvloed aan surfspots langs de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Golf van Mexico biedt Amerika een diverse en boeiende ervaring voor zowel beginners als ervaren surfers.

Hawaii

Als je aan surfen denkt, denk je al gauw aan Hawaii. Het eiland O’ahu staat bekend om zijn iconische surfspots, waaronder de legendarische Banzai Pipeline, waar surfers zich wagen aan de krachtige en holle golven die over een rif breken. Waikiki Beach biedt meer toegankelijke golven voor beginners, terwijl Sunset Beach uitdagende en grote golven biedt tijdens de wintermaanden.

Ho’okipa Beach op het eiland Maui staat bekend om zijn uitstekende condities voor windsurfen en kitesurfen, maar Honolua Bay staat juist bekend om zijn prachtige rifbreuken: perfect voor ervaren surfers.

Californië

Hawaii is niet de enige staat met de mogelijkheid tot surfen. De kust van Californië is eveneens bezaaid met surfspots.

Malibu is wereldberoemd om zijn lange right hand surf break bij Surfrider Beach. Dit betekent dat de golf vanaf de horizon naar het strand toe rolt, waarbij de top van de golf naar rechts ‘pauzeert’ terwijl deze over het rif of de zandbank rolt. Dat is ideaal voor lange ritten en longborders.

Ben je op zoek naar uitdagendere golven? Dan moet je naar Mavericks Beach bij Half Moon Bay. Dit gebied staat bekend om zijn enorme golven en ietwat gevaarlijke omstandigheden.

surfen in amerika
Cocoa Beach

Florida | Surfen in Amerika

Zowel de oost- als de westkust van Florida bieden het hele jaar door geweldige surfplekken.

Met zijn zachte zandstranden en consistente branding is Cocoa Beach een populaire bestemming voor zowel beginners als gevorderde surfers. Het staat bekend als de Surfhoofdstad van de Oostkust. De legendarische Ron Jon Surf Shop is hier gevestigd en het strand trekt zowel lokale surfers als toeristen aan.

De Sebastian Inlet is een populaire surfspot vanwege zijn krachtige golven en consistente branding. Surfers genieten hier van de uitdagingen die de branding biedt, vooral tijdens de wintermaanden.

North Carolina

North Carolina, met name de Outer Banks-regio, is een populaire bestemming voor surfers vanwege zijn uniforme branding, diverse surfspots en ontspannen sfeer. Dit gebied strekt zich uit over ongeveer 320 kilometer langs de kust en heeft hierdoor een overvloed aan surfmogelijkheden voor alle niveaus van surfers.

Cape Hatteras staat bijvoorbeeld bekend als een van de beste surfplanken aan de oostkust. Je vindt hier een verscheidenheid aan breaks, waaronder Point Break en Lighthouse Beach.

Het surfseizoen in North Carolina loopt doorgaans van de lente tot de herfst. Surfen is echter het hele jaar door mogelijk. Ook de wintermaanden kunnen goede golven bieden, zij het met kouder water en minder drukte op de stranden.

surfen in amerika

Oregon | Surfen in Amerika

De branding in Oregon wordt beïnvloed door de onvoorspelbare weersomstandigheden en de ruige kustlijn. Golven kunnen variëren van zachte rollers tot krachtige pieken, vooral tijdens de wintermaanden wanneer stormen vanuit de Stille Oceaan arriveren. De watertemperatuur kan koel zijn, dus surfers dragen vaak wetsuits, zelfs in de zomer.

Een van de meest opvallende aspecten van surfen in Oregon is de prachtige natuurlijke omgeving. Van de ruige kustlijn tot de met dennenbomen begroeide kliffen: surfers worden omringd door adembenemende landschappen terwijl ze hun passie beoefenen.

➔ Al overtuigd van je bezoek aan een van de surfbestemmingen in Amerika? Verschijn dan op het strand met een prachtige wetsuit. Kijk hier voor mooie, maar ook praktische, wetsuit dames (of voor heren). In deze collectie vind je een breed aanbod wetsuits die jou niet alleen lekker warm houden in het water maar er ook nog eens trendy en stijlvol uitzien. Kies uit diverse kleuren, diktes en stijlen.