Canada Only

Dit authentieke Route 66-restaurant in Missouri staat bekend om zijn frozen custard én kerstbomen

Ted Drewes Frozen Custard
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We know: het is een opmerkelijke combinatie. En tóch werkt het, want Ted Drewes Frozen Custard is al een begrip sinds de hoogtijdagen van Route 66.

We zijn groot fan van alle IHOPS, Dairy Queens, Outback Steakhouses en andere Amerikaanse restaurantketens die bij menig Amerika-reiziger bovenaan de favorietenlijstjes staan.

Maar soms is het ook leuk om aan te schuiven bij een op-en-top Amerikaans fenomeen dat juist niet bij zo’n concern hoort.


Ted Drewes Frozen Custard is daar misschien wel hét voorbeeld van. Werkelijk alles aan deze ouderwetse ijssalon ademt USA: van het menu tot de neonverlichting voor de deur.

Belangrijker: het is een van de weinige eetgelegenheden aan de Route 66 die de tand des tijds uitstekend heeft overleefd. Niet missen tijdens een roadtrip over de handelsweg van weleer!

Ted Drewes Frozen Custard
Foto: VisitMo.com

Waar komt Ted Drewes Frozen Custard vandaan?

De geschiedenis van Ted Drewes Frozen Custard gaat ruim tachtig jaar terug in de tijd. Naar Ted Drewes Sr., om precies te zijn.

Ted Drewes Sr. was van 1925 tot en met 1936 een soort lokale beroemdheid. Hij verwierf die status door jaar in, jaar uit het Muny Tennis Championship te winnen. De tennisser won het toernooi zó vaak dat er van spanning eigenlijk geen sprake meer was.

Drewes Sr. speelde niet alleen in Missouri, maar ook in Florida. Zijn familie trok daarom iedere winter naar The Sunshine State, zodat Drewes Sr. ook daar zijn tegenstanders alle hoeken van de baan kon laten zien.

Maar in Florida ontdekte hij nóg een talent: frozen custards maken. Hij opende hier in 1929 zijn allereerste ijssalon en die business liep zó goed dat er in de jaren daarna meer en meer vestigingen bijkwamen, waaronder in zijn hometown St. Louis.

Het beroemdste filiaal van allemaal stamt echter uit 1941. Deze versie in Chippewa, Missouri ligt direct langs Route 66 en verwelkomt vandaag de dag nog steeds honderden mensen per week.

🇺🇸 Lees ook Zo bezoek je het beroemdste bouwwerk van St. Louis: de Gateway Arch

Ted Drewes Frozen Custard
Foto: VisitMo.com

Wat kan ik hier eten?

Ted Drewes Frozen Custard staat bekend om – niet geheel verrassend – frozen custard. Dat zijn bevroren desserts waarin, naast room en suiker en in tegenstelling tot bijvoorbeeld softijs, ook eieren worden verwerkt.

Meer specifiek moet Ted Drewes Frozen Custard het hebben van zijn Concretes. Een Concrete is een soort milkshake die zó dik is dat hij op z’n kop wordt geserveerd.

En die zijn dan weer verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals de Cinna-Crunch (met kaneel en pecannoten), de Hawaiian (met ananas, banaan, kokos en macadamianoten) en de Dutchman (met chocolade, butterscotch en opnieuw pecannoten). Geen idee waarom ‘ie de Dutchman heet, trouwens.

Oh – en die kerstbomen? Dat is een soort side-business die jaarlijks rond Thanksgiving van start gaat en duurt tot en met de dag voor Kerstmis.

Ted Drewes Frozen Custard
Foto: VisitMo.com

Waar vind ik Ted Drewes Frozen Custard?

Heb je ook wel interesse in de dikste milkshake die je ooit in je leven gaat zien? Skip dit restaurant dan niet tijdens je roadtrip over de Route 66. Het adres is 6726 Chippewa Street in St. Louis, Missouri.

Je kunt St. Louis, Missouri ook goed combineren met een reis door het Amerikaanse Diepe Zuiden. Anders dan wat sommigen vermoeden, ligt de stad helmaal niet zo gek ver van steden als Nashville en Memphis. Aanrader!

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]

Ted Drewes Frozen Custard
Foto: VisitMo.com