Afrika OnlyCanada Only

Tegenvaller: Wéér een lagere omzet voor SeaWorld

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

Het fokprogramma voor orka's is inmiddels stopgezet en de shows met de zogenaamde killer whales zijn vervangen door meer educatievere voorstellingen. En toch lijkt SeaWorld de klap van de onthullende documentaire Blackfish nog niet helemaal boven te zijn. Voorlopige schattingen laten namelijk zien dat het concern ook in 2016 weer minder omzet heeft moeten noteren. Dat is voor SeaWorld inmiddels al het zoveelste jaar op rij het geval.

Dat terwijl SeaWorld toch een aantal interessante uitbreidingen heeft gerealiseerd of op de planning heeft staan. Zo kreeg het filiaal in San Antonio, Texas vorig jaar een eigen waterpark en wordt de achtbaan Kraken in Orlando voorzien van een virtual reality-update. Het park lijkt bovendien haar leven gebeterd te hebben door te stoppen met de orkashows, maar vooralsnog wil het nog niet helemaal vlotten qua bezoekersaantallen.

Overigens hoeven we ook weer geen medelijden met het park te hebben. SeaWorld noteerde vorig jaar evengoed nog gewoon een omzet van ruim 1,34 miljard euro. In 2015 was dat met 1,37 miljard nét iets meer.


Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only