Canada Only

Terug van vakantie in de VS? Dan komt dit je ongetwijfeld bekend voor…

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Herkenbare momenten voor iedere, teruggekeerde reiziger!

door Boy Tijbosch


1.    Je vindt de wegen in Nederland opvallend smal. Ook de snelwegen die je vóór je Amerika-reis breed vond.

2.    Je vergist je in de porties van de in Nederland geserveerde gerechten en denkt dat jouw restaurant haar menu's heeft verkleind. Ook verbaas je jezelf over de kleine drinkglazen en het feit dat je voor ieder glas moet betalen.

3.    Je wacht op een vriendelijk praatje, maar in plaats daarvan kijkt de norse kassière van de Blokker je haar winkel uit. Dat doen ze in de VS toch beter…

4.    Je bent geneigd iemand tijdens het rijden rechts in te halen, maar bedenkt je net op tijd dat dit in Nederland niet de bedoeling is. Je vraagt het je tevens af waarom we hier geen Keep Your Lane-principe hanteren.

5.    Je weet niet waarom iedereen in Nederland elkaar zonder schaamte aangaapt. Dat deden de Amerikanen ten slotte helemaal niet. Ondertussen kom je tot de conclusie dat je het zelf ook wel interessant vindt om te kijken wat die rare buurvrouw vandaag weer heeft aangetrokken.

6.    Vanaf het moment dat je de luchthaven uitstapte heb je het al koud. Verbazingwekkend genoeg heeft de rest van Nederland het warm.

7.    Je hebt opvallend veel trek in een bruine boterham met kaas of hagelslag.

8.    Je wilt rechtsaf bij een rood verkeerslicht en rijdt bijna een voetganger voor z'n sokken. Even vergeten dat dit in Nederland niet zomaar kan…

9.    Het verbaast je over hoe klein de supermarkten hier zijn en je zoekt tevergeefs naar de jerrycans met melk en sinaasappelsap.

10.    Je wilt maar één ding: terug – zo snel mogelijk!


Foto: Mike Mozart