Afrika OnlyCanada Only

Zoek

10 tekenen dat je al té lang niet in Amerika bent geweest

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Herken je er minstens vijf? Dan is het de hoogste tijd om in het vliegtuig te stappen.

door Boy Tijbosch


1.    Je kijkt naar allerlei foute, Amerikaanse MTV-series. Niet omdat je het zo spannend vindt, maar omdat je daar Interstates en Amerikaanse verkeersborden voorbij ziet komen.

2.    Piet Paulusma geeft aan dat het morgen twaalf graden wordt en dat vind je een lekker herfsttemperatuurtje.

3.    Je neemt het voor lief dat de norse verkoopsters van de Etos jouw shampoo zonder wat te zeggen in een tas smijt, ondanks dat afgelopen zomer méérdere Amerikaanse verkopers je een fijne dag wensten.

4.    Je mist zelfs het Amerikaanse patriottisme en eist dat het Nederlands Elftal wat harder meezingt tijdens het Wilhelmus.

5.    Je zit in een restaurant en bestelt toch maar géén derde ijsthee, puur omdat je geen zin hebt om weer €2,50 af te tikken. In je achterhoofd denk je aan de Amerikaanse serveersters die jouw glas na twee slokken kosteloos bijvullen.

6.    Je mist de smaak van een hamburger die niet naar een autoband smaakt.

7.    Je accepteert het feit dat je in Nederland vijftig cent moet betalen voor een vrij smerig, openbaar toilet, maar komt tot de conclusie dat je liever de gratis, Amerikaanse wc's gebruikt (behalve die in de nationale parken). Ondanks de kieren van bijna drie meter breed.

8.    Je vindt zelfs de uitverkoop te duur en denkt terug aan de Premium Outlets waar je in een ver verleden rondliep.

9.    Je moet rijden van Utrecht naar Amsterdam en je vindt het een lange rotrit, ondanks dat je deze zomer fluitend van San Francisco naar Las Vegas bent gereden.

10.    Je gaat, na een avond stappen, op zoek naar een fastfoodtent die nog open is, maar helaas is alles drie uur geleden al gesloten. Hierdoor ben je genoodzaakt je honger te stillen met een lauw broodje shoarma. Waar is de Denny's?!