Canada Only

Plannen om naar het Diepe Zuiden te gaan? Skip het Tina Turner Museum niet!

Tina Turner Museum
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Tina Turner Museum is gevestigd in een oud Afro-Amerikaans schoolgebouw en staat helemaal in het teken van de beroemdste student die er ooit les heeft gekregen.

We hoeven er niet omheen te draaien: het Diepe Zuiden is een aaneenschakeling van topbestemmingen op muzikaal gebied. Nashville staat helemaal in het teken van country, in Memphis draait alles om de blues én ene Elvis Presley en in New Orleans is de jazz nooit ver weg.

Ook als je onderweg bent, is muziek overal te vinden. Stop bijvoorbeeld, wanneer je van Nashville naar Memphis rijdt, even in het plaatsje Brownsville in Tennessee. Hier vind je namelijk een expositie compleet in het teken van Anna Mae Bullock – of zoals wij haar kennen: Tina Turner.

🇺🇸 Meer lezen over het Diepe Zuiden? Check onze bundel Amerika Stories, Vol. 1 voor een groot verhaal over allerlei roadtrips door deze indrukwekkende streek.

Waar komt het Tina Turner Museum vandaan?

Het Tina Turner Museum is gevestigd in de voormalige Flagg Grove School. Dit eenkamerige schoolgebouw stamt uit de 1880’s en was toen een van de eerste scholen voor Afro-Amerikanen in het Zuiden van The States.

Het pand stond destijds niet op deze plaats, maar in het kleine dorpje Nutbush. Hier groeide Tina Turner op, zoals je wellicht weet van haar nummer Nutbush City Limits, en ging ze naar school.

De Flagg Grove School functioneerde tot de jaren zestig als school, maar werd daarna alleen nog maar gebruikt als een oude schuur. Daar kwam in 2012 verandering in toen het gebouw werd vernieuwd en verplaatst naar zijn huidige plaats langs Interstate 40.

Tina Turner Museum
Foto: Raphael Tenschert via Tennessee Tourism

Wat is er te zien?

Het voormalige schoolgebouw werd daar, met de hulp van Tina Turner zelf, omgedoopt tot een museum gewijd aan de superster. Je ziet er onder meer een collectie foto’s van de diva, maar ook haar uitbundige kostuums, oude jaarboeken en gouden platen.

Het Tina Turner Museum maakt hierbij deel uit van het West Tennessee Delta Heritage Center. Je vindt er ook het voormalige huis van de bluesmuzikant Sleepy John Estes (foto) én tentoonstellingen gewijd aan de blues in het algemeen en de omgeving.

Verwacht geen gigantische expositie, maar het is, gezien de historische waarde, zeker de moeite waard om het Tina Turner Museum te bekijken.

Tina Turner Museum
Foto: Dawn Majors/State of Tennessee via Tennessee Tourism

Hoe kom ik bij het Tina Turner Museum?

Je vindt het museum langs de Interstate 40 bij Exit 56. Het adres is 121 Sunny Hill Cove in Brownsville, Tennessee.

De toegang is gratis en het museum is zeven dagen per week geopend.

Bron: Atlas Obscura

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen