Canada Only

Aanrader: het Titanic Museum in Branson, Missouri!

titanic museum
TitanicBranson.com
Michelle de Vos

Michelle de Vos

De film moet je kennen, maar wist je dat de Titanic in Amerika is nagebouwd? Bezoek het Titanic Museum in Amerika en ervaar hoe het aan boord was van het illustere schip.

titanic museum
via titanicbranson.com

Wat kan ik verwachten van het Titanic Museum in Amerika?

Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, een fan bent van de film óf gewoon interesse hebt in iets nieuws tijdens je vakantie: het Titanic Branson Missouri Museum is absoluut een bezoek waard.

Het schip is moeilijk te missen wanneer je langs de Country Boulevard in Branson rijdt. Deze bijzondere bezienswaardigheid beschikt, naast zijn unieke uiterlijk, over een verzameling historische artefacten. Ze zijn allemaal afkomstig uit de tijd waarin de Titanic een noodlottige poging deed om de Atlantische Oceaan over te steken.

Leuk weetje: hoewel het museum in de vorm van een schip enorm lijkt, is de buitenkant gebouwd op de halve schaal van de werkelijke Titanic.

🇺🇸 Lees ook Een iconische suikerplantage in Louisiana: Oak Alley Plantation

titanic museum
via titanicbranson.com

Wat kan ik doen in het museum? 

Het museum brengt je terug naar 1912. Bij binnenkomst in het museum krijgt elke persoon een instapkaart met de naam van een originele passagier. Je komt, terwijl je door het museum loopt, meer te weten over deze persoon. Aan het einde van de ervaring ontdek je of hij/zij de catastrofe heeft overleefd. Het voegt een persoonlijk aspect toe aan een stukje geschiedenis. 

Terwijl je door het museum loopt, klim je door verschillende delen van het schip. Zo heeft het museum de Grand Staircase (foto) in de schaal van het origineel gebouwd.

Het museum combineert daarnaast ruimtes met gedetailleerde reproducties van feitelijke artefacten. Je ziet er originele reddingsvesten, persoonlijke brieven en andere voorwerpen die meer dan een eeuw bewaard zijn gebleven. 

Er zijn ook interactieve tentoonstellingen die je mee terug nemen naar de bewuste avond. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf het schip in een reddingsboot op ware grootte te zitten. Met je handen in het water moet je proberen je evenwicht te bewaren. Een bijzondere ervaring.

titanic museum
via titanicbranson.com

Waar vind ik het Titanic Museum in Amerika? 

Het Titanic Museum bevindt zich op 3235 76 Country Boulevard in Branson. Je komt er het eenvoudigst met de auto.

Branson is een plaats in de staat Missouri en ligt in het midden van de grote steden Kansas City, Saint Louis en Oklahoma. Vanuit die steden rij je in ongeveer vier uur naar Branson. 

Tickets

Tickets voor het Titanic Museum koop je online of aan de deur. Let op, want de kaarten worden verkocht op basis van first-come-first-serve. We raden het je daarom aan om vooraf tickets te kopen – just to make sure.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South USA.