Canada Only

Tof: Disney World heeft een speciale food guide voor vegans en vegetariërs

Disney World - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een van de leukste dingen aan een trip naar Disney World? Dat is het eten. De vier pretparken hebben allemaal hun eigen, unieke restaurants. En dankzij deze nieuwe map is er nu ook overal iets te halen voor vegetariërs en vegans.

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]

Nee – het eten en drinken was niet altijd goed in de Disney-parken. Tijdens de begindagen van Disneyland, Californië moesten gasten zich noodgedwongen beperken tot kleffe hamburgers en slappe patat. Tot Walt Disney zelf ontdekt dat dit niet bepaald bijdroeg aan de parkbedeling van zijn bezoekers. Hij gooide het assortiment restaurants flink op de schop en daarmee was direct het fenomeen themarestaurant geboren.

Omdat Disney nooit stilstaat in de ontwikkeling, zijn ook deze restaurants met hun tijd meegegaan. De nieuwste expansie is de toevoeging van het zogenoemde Plant-Based Menu. Dit menu is speciaal bedoeld voor vegans en vegetariërs. Hierop worden de lekkerste plant-based items van het park nog eens extra uitgelicht. Daarbij zie je direct in welk parkdeel ze te vinden zijn.

De verschillende vegan-opties worden aangegeven met een bladicoontje. Deze zijn vrij van vlees, zuivel, eieren en honing.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Wat voor items staan er op de kaart?

Ben je vegan of vegetariër? Dan hoef je je in Disney World écht niet te beperken tot een salade. Op de kaart staan ook items als Thai Noodles en Black Bean Chips with Pineapple Jalapeno Hummus. Beiden zijn verkrijgbaar in Magic Kingdom – in het parkdeel Adventureland, om precies te zijn. Je vindt daar ook een vegan toetje: de Pineapple Float van de kiosk Aloha Island.

Nog twee voorbeelden: vegan meatloaf in Liberty Square en de vegetarische Southwest Burger in Frontierland.

Waar vind ik de kaart?

Het Plant-Based Menu is op te pikken bij alle restaurants in Disney World, maar ook bij de Guest Relations én bij het Liberty Square Ticket Office.

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]