Canada Only

Tof: DIT nationale park biedt virtuele tours aan

Carlsbad Caverns National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Carlsbad Caverns National Park in New Mexico heeft – voor zover wij weten – de primeur en is Amerika’s eerste nationale park dat virtuele tours aanbiedt.

Tours door musea in New York en Los Angeles hadden we al. Maar nu starten ook Amerika’s nationale parken met het aanbieden van online rondleidingen. Carlsbad Caverns National Park bijt het spits af.

[themify_layout_part slug=”leestips-amerikaanse-westen”]

Carlsbad Caverns National Park

Voor wie nog nooit van dit park heeft gehoord: Carlsbad Caverns ligt middenin de Chihuahua-woestijn en bestaat uit een frivole verzameling rotsachtige canyons, prikkelbare cactussen en uitgestrekte vlaktes. 

Dé trekpleisters? Die liggen onder de grond – in de vorm van 119 (!) grotten in alle soorten en maten. Wat dat betreft, is het jammer dat internationale reizigers het park vaak links laten liggen. Misschien ligt dit deel van New Mexico nét te ver buiten het traditionele rondje westkust en is het de detour niet waard.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerikaanse-westen”]

Rondleidingen

Maakt ook allemaal niet uit: het park is nu op digitale wijze te bezoeken. Je wordt dan deelnemer van een virtuele rondleiding onder begeleiding van een park ranger. Deze start de tour door te vertellen dat er honderden vleermuizen rondom de stalagmieten en stalactieten leven. Daarna mag je kiezen hoe je de grotten wil zien: als mens – óf vanuit het oogpunt ván zo’n vleermuis. Bijzonder, niet?

Interesse in zo’n tour? Check hem HIER.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]