Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Toffe herfsthike: de Emerald Pools Trail in Zion National Park

Zion National Park - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De wandeling is één van de bekendste hikes van het Amerikaanse Westen. Hij volgt een aantal zogenoemde pools richting onder meer een toffe waterval.

Hoe ziet de Emerald Pools Trail eruit?

Deel 1: Lower Emerald Pool Trail

Om te beginnen: de term Emerald Pools is misschien wat te rooskleurig. Je verwacht daardoor mogelijk felblauwe wateren met elfen, zeemeerminnen en bosnimfen in de directe omgeving

In de werkelijkheid is de Lower Emerald Pool vaker bruinoranje dan emerald. Dat klinkt wellicht niet heel aanlokkelijk, maar het is wel de realiteit.

Gelukkig camoufleert de bijbehorende waterval het een en ander. Bovendien is deze pool tamelijk eenvoudig te bereiken via de Lower Emerald Pool Trail. Dit is een wandeling van twee kilometer met veel schaduw en weinig rotsen. 

Met andere woorden: deze eerste etappe van de Emerald Pools Trail is goed te doen.

[themify_layout_part id=34172]

Deel 2: Middle Emerald Pool Trail

Die waterval wordt verwezenlijkt door de Middle Emerald Pool. Dat is een klein meertje dat er, gezien de vorm, ook als rivier voor door kan. 

Je komt er via de Middle Emerald Pool Trail. Daarvoor moet je iets meer een atletische hoogvlieger zijn. Dit pad komt hoger en is een stuk hobbeliger dan het eerste deel van de Emerald Pools Trail. 

Dat maakt het ook iets avontuurlijk. Als bonus krijg je er een tof uitzicht over de Zion Canyon bij.

[themify_layout_part id=34170]

Deel 3: Upper Emerald Pool Trail

Je kunt de route voltooien door hierna over te stappen op de Upper Emerald Pool Trail. Deze gaat naar de grootste pool van allemaal. Je vindt er bovendien nóg een waterval.

Zien? Doe het dan in het winter of het voorjaar, want opvallend genoeg blijft het gevaarte tijdens andere seizoenen achterwege.

[themify_layout_part id=37739]

Waar begint deze wandeling en hoe kom ik daar?

Plannen om de complete Emerald Pools Trail te lopen? Neem dan de Zion Shuttle vanaf het bezoekerscentrum. Stap uit bij de halte Zion Lodge. De Emerald Pools Trail start aan de overkant.

[themify_layout_part id=34047]