Canada Only

Top Ten Thursdays – Amerika’s coolste kantoren

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In deze editie van Top Ten Thursdays bekijken we ‘t mooiste land ter wereld van een andere kant. De zakelijke kant, welteverstaan. Niet dat we over debiteuren, cash flows en beursnotering gaan zemelen, maar wél over plekken waar dergelijk ongein voorkomt: het kantoor. Bij deze: de tien coolste office spaces binnen de grenzen van de U, S en A.

10. Adams & Knights, Connecticut

Het hoofdkwartier van Adams & Knights is – in verhouding met wat er nog gaat komen – wat simpel. Maar dat ding hierboven? Da’s de kantine. Een typische Amerikaanse diner. Daar teken je toch voor?

9. Infosys

We konden niet natrekken in welke Amerikaanse vestiging van Infosys dit fenomeen voorkomt, maar het bedrijf geeft in ieder geval een geheel eigen invulling aan het begrip ‘socializen’. Een bowlingbaan, kijk nou!

8. Quid, Californië

Maar er staat niks? Klopt. Meer was er, volgens de architect, niet nodig. Een beetje onzin, want het kantoorcomplex van Quid in San Francisco bestaat uit nog veel meer kunstzinnige ruimtes die op z’n minst over één stopcontact beschikken.

7. Wieden+Kennedy, Oregon

‘Het Nest’, aldus de weinig verhullende naam van de massieve eik die hier naar binnen groeit. Wat het praktisch nut ervan is? Geen flauw idee. Maar in combinatie met het aanwezige houtwerk geeft ‘t een bijzonder, mja, cool effect?

6. Pixar, Californië

Waar de Pixar-magie vandaan komt? Vanuit deze aspirant-skihutten in Emeryville, Cali.

5. Urban Outfitters, Pennsylvania

100 miljoen, had kledingmerk Urban Outfitters ervoor over. Om een ouwe loods om te bouwen tot kantoorcomplex. Alleen maar om het een nóg industriëlere look te geven. Zonde? Het resultaat mag er wezen, toch?

4. Pallotta Teamworks, Californië

‘Bike and took face event planning for fundraising’. Geen flauw idee wat de medewerkers van Pallotta uitspoken van negen tot vijf, maar hun werkplekken zijn – op z’n zachtst gezegd – bijzonder.

3. Epic, Winsconsin

De hoofdkwartieren van Epic zijn ontwikkeld naar New Yorkse stijl. En dan hebben we ‘t vooral over de hal, die gewoon een replica van de Q-lijn richting The Bronx lijkt te zijn.

2. Inventionland, Pennsylvania

Bij Inventionland zijn ze verantwoordelijk voor die producten waarvan je denkt: ‘waarom?’. En daarvoor is een inspirerende omgeving vereist. Vanuit hier verscheept men pratende surfborden, rijdende wasmachines en nog veel meer naar grote afnemers.

1. Google, Pennsylvania

Welke vestiging van Google je ook pakt: ze doen er alles aan om niet te lijken op je standaard kantoor. Zo ook in Pittsburgh, PA. Deze hangmat is slechts een voorbeeld van unieke artefacten in het gebouw en bevindt zich naast de glijbaan.

Wat is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten en reageer via Facebook of Twitter!