Canada Only

Top Ten Thursdays – Bijzondere, religieuze plaatsen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Kerken, synagogen en tempels: ze staan overal in de Verenigde Staten en iedereen kan zijn of haar geloof wel ergens uitoefenen. Of het genoeg is? Dat nooit. Zodoende worden de volgende bijzondere worship sites gebruikt.

10. Chapel In The Hills, South Dakota

Een groep Noorse immigranten miste de karakteristieke kerken uit Noorwegen zó erg dat ze besloten er zelf maar een te bouwen. Zodoende staat in Rapid City, South Dakota een exacte replica van de Brugun Stave Church. Amerika is niet voor niets the land of opportunity.

9. Columbia Hills Petroglyphs, Washington

In de staat Washington vind je de Columbia Hills Petroglyphs. Een collectie stenen die door diverse Native Americans wordt aangemerkt als heilig. Waarom? Geen flauw idee!

8. Crater Lake, Oregon

Crater Lake in Oregon wordt geroemd door haar imposante uiterlijk en indrukwekkende onderwaterleven. Het meer staat ook bekend om een andere functie – het dienen als religieuze plaats. Voor de Klamath-indianen, welteverstaan. Je kunt er trouwens ook scubadiven. Mja.

7. Cahokia Mounds, Illinois

Cahokia Mounds is een oude Indianen-stad in het zuiden van Illinois. Zij bouwden er meerdere piramide-achtige rituele werken. Een aanrader, mocht je in de buurt van St. Louis of Chicago zijn.

6. Temple Emanu-El, New York

De Joodse gemeenschappen van New York City kunnen moeilijk stellen dat de gebedsplaats vol was. Zo’n 2.500 Joden kunnen  terecht in Temple Emanu-El – de grootste synagoge ter wereld.

5. Historic Voodoo Museum, New Orleans

Het Voodoo Museum in New Orleans lijkt toeristisch, maar dat valt best mee. Er wordt hier daadwerkelijk aan voodoo gedaan. Kun je trouwens voor reserveren. Interessant op z’n minst.

4. Bell Rock, Sedona

Bell Rock is een rotsformatie die door aanhangers van het New Age-geloof wordt aangeduid als heilig. Waarom? De stenen bevatten een power vortex. Da’s iets met mannelijk kracht erin. Dus ja.

3. Bighorn Medicine Wheel, Wyoming

Medicijnwielen werden door Indianen gebruikt om elkaar te genezen indien nodig. Dit exemplaar in Wyoming hielp ook leider Burnt Face, die naar verluidt van zijn verbrandingen werd verholpen. Meer dan een kring stenen is het monument niet, maar goed. Te vinden in het Bighorn National Forest.

2. Kaneana Cave, Hawaii

Kaneana Cave is een bijzondere grot. Niet alleen doet men hier gebeden, omwonenden stellen dat er ook daadwerkelijk goden wonen. Hawaii: niet alleen voor surfen, maar ook voor een meet-en-greet met Zeus.

1. Cathedral Of St. John The Divine, New York

De grootste kathedraal ter wereld staat in New York City: de Cathedral Of St. John The Divine. Zonder dak, want zover waren de makers nog niet. Maar het imposante gebouw mag er absoluut zijn.

Ken jij nog meer bijzondere religieuze plaatsen? Laat het ons hieronder weten óf reageer via Facebook en Twitter!