Canada Only

Top Ten Thursdays – De tien opmerkelijkste musea

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika is thuis voor vele populaire musea. Voorbeelden zijn het Smithsonian Institute in Washington, D.C. en het Museum of Modern Art in New York City. Meer landinwaarts vind je meer unieke en vreemde varianten. Rijtje!

door Boy Tijbosch

10. THE INTERNATIONAL UFO MUSEUM, NEW MEXICO

Waar past zo’n museum beter dan in Roswell, New Mexico. De plaats waar volgens velen óóit een vliegende schotel is neergestort en waar – naar verluidt – sporadisch nog een alien over straat loopt. Alle ins & outs omtrent dergelijke situaties worden hier tentoongesteld.

9. BURLESQUE HALL OF FAME, NEVADA

Voor de liefhebber! In Downtown Las Vegas vind je het Burlesque Hall of Fame, waar men van alles over burleske voorstellingen kan bezichtigen. Van kuise shows in het oude New Orleans tot de haast pornografische varianten die vandaag de dag bezoekers trekken: alles staat tentoongesteld.

8. NATIONAL MUSEUM OF FUNERAL HISTORY, TEXAS

Ook gezellig. Dit Texaanse museum neemt de geschiedenis van begrafenissen met je door. Wat je hier kunt zien? Een fraai assortiment aan doodskisten. Aanrader voor een zomerse dag!

7. THE MUSEUM OF QUESTIONABLE MEDICAL DEVICES, MINNESOTA

Het lijkt een wat vreemd thema om je museum op te focussen: medische apparaten waar enige twijfel over bestaat. In St. Paul, Minnesota vonden ze het wel meevallen. De meest bizarre machines staan hier uitgesteld. Of je ze ook kunt proberen? Wellicht op verzoek.

6. VIBRATOR MUSEUM & MASTURBATION HALL OF FAME, CALIFORNIË

Amerika preuts? Dan mag iemand uitleggen waarom dit museum zich in hartje San Francisco bevindt. Het Vibrator Museum toont zo’n beetje alles wat man en vrouw door de jaren nodig hebben gehad om, zeg maar, aan hun trekken te komen. Mocht je in de buurt zijn…

5. MUSEUM OF BAD ART, MASSACHUSETTS

In Boston vond men dat er al genoeg musea bestonden die aandacht besteedden aan grote kunstenaars. Waar moeten alle kunstwerken heen die er gewoonweg niet uit zien? Op die manier ontstond het Museum of Bad Art, rijkelijk voorzien van de slechtste en lelijkste kunst ooit gefabriceerd. Ja, dit museum wordt druk bezocht.

4. SPAM MUSEUM, MINNESOTA

Spam kennen we allemaal. We doelen niet op overbodige mailings, maar om de vleesachtige substantie in blik. Niemand schijnt het te lusten, maar de producent van het goedje is een miljoenenbedrijf. Er bestaat zelfs een museum omtrent het ingeblikte voedsel: het Spam-museum in Minnesota. Je moet er maar opkomen.

3. VENT HAVEN VENTRILOQUIST MUSEUM, OHIO

Moeilijk woord voor een SO Engels: ventriloquist. Het betekent niets minder dan de kunst van het buikspreken. Zodoende is het Vent Haven Ventriloquist uitgerust met honderden buikspreekpoppen die je allen aanstaren vanaf hun stellingen. Creepy? Dat zéér zeker.

2. THE TRASH MUSEUM, CONNECTICUT

Het is een opmerkelijk museum, maar de kunst die hier wordt getoond is vrij knap gemaakt. In het Trash Museum maakt men beeldwerken van zuivere rotzooi – afval dus. De tentoonstellingen in Hartford, Connecticut worden jaarlijks relatief druk bezocht.

1. MÜTTER MUSEUM, PENNSYLVANIA

Wil je iets zien waar je écht depressief van wordt? Ga dan naar het Mütter Museum in Philadelphia, Pennsylvania – een tent gespecialiseerd in het laten zien van medische fenomenen. Wat je te zien krijgt? Verwijderde tumoren. Mislukte levers. Afwijkende hersenen. Goed in combinatie met een Philly Cheese Steak.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!