Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – De slechtste Disney-attracties

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We hebben ze gerangschikt naar kwaliteit. We hebben ze vergeleken met Europese attracties. Is er dan niets mis met Disney World? Jawel. We durven te beweren dat dit de minste rides op Walt’s territorium zijn.

door Boy Tijbosch


10. Ellen’s Energy Adventure, Epcot

Als het doel van de attractie langdradig zijn is, dan heeft Epcot die stelling behaald. Ellen’s Energy Adventure is bij vlagen een leuke attractie, maar té gerekt. Daarnaast is de host niet altijd even grappig. Nee, er kan gemakkelijk een derde van de show af.

9. Living With The Land, Epcot

Informatief zeker. Maar de 15-minuten durende rit langs opgeblazen pompoenen en vastgezette gators wijkt aanzienlijk af van alle andere attracties binnen Disney World. Vandaar die korte wachtrij.

8. Stitch’s Great Escape, Magic Kingdom

Het aantal waarschuwingen voor de deur van deze vrij recente attractie rijst de pan uit. Er ontbreekt er slechts één: de waarschuwing voor het gegeven dat Stitch’s Great Escape eigenlijk vrij weinig aan is.

7. The Hall Of Presidents, Magic Kingdom

Dit is nu typisch Amerikaans. Een historische voorstelling waarbij de hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis worden benadrukt, inclusief animaties van iedere president. Droog? De gemiddelde bezoeker weet het niet droog te houden! Voor hen emotioneel, voor ons poppenkast.

6. Kali River Rapids, Animal Kingdom

De attractie Kali River Rapids in Animal Kingdom gaat gepaard met lange wachtrijen, maar waarom eigenlijk? De rit is relatief kort en de waarschuwing voor de deur is niet onzinnig: You will get wet, you may get soaked. En zo is het.

5. Liberty Bell Riverboat, Magic Kingdom

Dit is een boot. Rondom een eiland. Is dat alles? Ja, dat is echt alles.

4. O Canada!, Epcot

Amerikanen zijn voornamelijk in één land geïnteresseerd: de Verenigde Staten. Dat betekent onder meer dat een voorstelling over de tradities van de noorderburen hen niet veel kan schelen. O Canada! is een wat dooie boel en een zorgwekkend verplicht nummer binnen Epcot’s World Showcase.

3. Dumbo The Flying Elephant, Magic Kingdom

Ken je de vliegtuigattractie die op vrijwel iedere kermis valt te bewonderen? Da’s Dumbo The Flying Elephant. Twee verschillen: je rijdt hier in vliegende olifanten én je moet de wachtrij van een uur zien te overleven. Vreselijk overschat.

2. Goofy’s Barnstormer, Magic Kingdom

Er staat genoeg moois in Magic Kingdom, maar het hoofdpark van Disney World is ook thuis voor Orlando’s zwakste achtbaan. Goofy’s Barnstormer is nergens steil, nergens spannend en over voor je ‘Space Mountain’ kunt zeggen. Meh.

1. Mission Space, Epcot

Lovende recensies krijgt ‘ie, de Mission Space in Epcot. En ze zijn terecht. Want deze simulatie van een ruimtereis is levensecht. Zó echt dat je er kotsmisselijk uitkomt. Gelukkig bestaan er twee varianten. De oranje versie maakt je daadwerkelijk doodziek. De groene, milde rit bezorgt je enkel knallende koppijn voor de rest van de dag. Mits je een hele sterke maag hebt: mijden!

Welke Disney-attractie vind jij het minst? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!