Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – De tien best bezochte National Parks

Bryce Canyon National Park
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Aankomend weekend is het Presidents Day Weekend. De volgende parken worden dan extra bezocht. Waarom? Omdat de toegang dan gratis is én omdat ze normaal al de tien meest bezochte NP’s zijn. Rijtje!
10. CUYAHOGA VALLEY NATIONAL PARK, OHIO

Op tien, Cuyahoga Valley National Park. Cu-ya-ho-ga. Er komen weinig toeristen, maar onder de Amerikanen is het park mateloos populair. Qua bebossing en activiteiten kan de vallei enigszins worden vergeleken met het Great Smoky Mountains NP. Geliefd zijn onder meer de fiets- en wandeltochten. Op jaarbasis bezoeken 2,3 miljoen mensen het park.


9. ACADIA NATIONAL PARK, MAINE

Het Acadia National Park is het enige nationale park in de regio New England. Misschien wordt het gebied hierom door 2,4 miljoen mensen bezocht. Waarschijnlijk ligt de reden echter in de fraaie combinatie van bergen, rotsen en stranden.


8. GRAND TETON NATIONAL PARK, WYOMING

Aan de voet van de Rocky Mountains ligt het Grand Teton National Park, een gebied dat op onverklaarbare wijze is vernoemd naar de Franse vertaling van het woord tepel. Bergen en meren wisselen elkaar af – een combinatie die ieder jaar zo’n 2,7 miljoen mensen trekt.


7. OLYMPIC NATIONAL PARK, WASHINGTON

Regenwouden in de Verenigde Staten. Weljaat! Hier, in het Olympic National Park, kun je ze vinden. Indrukwekkend? Amerikanen én toeristen vinden van wel. 2,8 miljoen mensen doen hier jaarlijks aan vissen, wandelen en nog veel meer.


6. ZION NATIONAL PARK, UTAH

Ook Zion kan worden opgenomen in het rijtje meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. Ietwat opmerkelijk, omdat het park voor een groot deel niet is te bereiken per auto. De vele wandelroutes maken klaarblijkelijk een hoop goed. Bezoekers: 2,9 miljoen per jaar.


5. ROCKY MOUNTAINS NATIONAL PARK, COLORADO

Sommigen beweren dat dit een overbodig nationaal park is. Ten slotte covert het gebied slechts een deel van de Rocky Mountains. In dit deel komen jaarlijks wél 3,2 miljoen mensen. Kun je nagaan hoeveel Amerikanen er per jaar in de bergen zelf lopen.


4. YELLOWSTONE NATIONAL PARK, WYOMING

De karakteristieke geisers van Yellowstone oefenen een gigantische aantrekkingskracht uit op Amerikanen en niet-Amerikanen, evenals de typerende bizons. Jaarlijks aanschouwen 3,4 miljoen mensen de bizons. Of de bizons zien jaarlijks 3,4 mensen. ’t Is maar hoe je het bekijkt.


3. YOSEMITE NATIONAL PARK, CALIFORNIË

Het Yosemite National Park in Californië is erg geliefd en een absolute must-do tijdens rondreizen door het westen. Met name de gelijknamige vallei iseen publiekstrekker. Aantal bezoekers op jaarbasis: 3,8 miljoen.


2. GRAND CANYON NATIONAL PARK, ARIZONA

De extravagante kloof uit de staat Arizona is wereldberoemd en iedereen wil ‘m een keer hebben gezien. ’t Is vrij logisch dat veel mensen op dit nationale park afkomen – 4,5 miljoen per jaar.


1. GREAT SMOKY MOUNTAINS NATIONAL PARK, TENNESSEE & NORTH CAROLINA

Wie vorige week het artikel van Amerika Only over de Great Smoky Mountais heeft gelezen, wist dat dit park het meest bezochte natuurgebied van Amerika is. Maar liefst 9,6 miljoen bezoekers per jaar komen hier fietsen, zwemmen of beren spotten.