Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – De tien beste ballparks

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een ballpark is niet zomaar een stadion, het is heilige grond. Althans, voor de vele honkbalfans die vanuit deze tempels hun favoriete team aanmoedigen. Maar wat doe je als toerist, afhankelijk van welke club dan ook? Dan bezoek je deze ballparks, de fraaiste van Amerika.

door Boy Tijbosch

10. Coors Field, Colorado

300 miljoen, dat kostte dit door Coors gesponsorde park. Wat er zo uniek aan is? Het stadion ligt een mijl boven zeeniveau. Dus. Stoot je hoofd niet tegen passerende vliegtuigen!

9. Miller Park, Milwaukee

’t Is een beetje een uithoek, dat Milwaukee. Bestaat er één reden om Miller Park te bezoeken? Ja! Of eigenlijk, twee. Chorizo. En braadworst. In welk ander stadion zijn dit de traditionele lekkernijen?

8. Jacobs Field, Indiana

Allemaal leuk en aardig, zo’n wedstrijd bijwonen in het Jacobs Field. Maar je moet er op tijd bij zijn: eind jaren negentig waren de matches 455 keer achter elkaar uitverkocht en het toeschouwersaantal is er niet echt lager op geworden. Oh, bij het hier aanwezige videoscherm verbleekt iedere televisie.

7. Safeco Field, Seattle

Je hebt wel eens van die wedstrijden die het aangluren niet waard zijn. Maakt in Seattle niets uit. Hier kun je – in dat geval – genieten van het uitzicht op de Olympic Mountains. En… ze verkopen aardbeien in chocoladesaus. Lekker hoor.

6. Oriole Park, Maryland

Het Oriole Park in Baltimore gold als het eerste zogenaamde ‘retro-park’ van de Verenigde Staten. Modern, maar met een heerlijke, ouderwetse sfeer. Inclusief BBQ-pit langs de lijn!

5. Yankee Stadium, New York

Toegegeven, er zijn fraaiere ballparks in de Verenigde Staten te vinden als dit thuisfront van de New York Yankees. But hey, het zijn wel de Yankees! Kom op zeg…

4. Petco Park, Californië

San Diego noemt zich de mooiste stad van Amerika, hetgeen wij altijd een beetje overdreven vinden. Het Petco Park is echter wel één van de fraaiste ballparks van de VS. De ligging is fenomenaal – aan de Pacifische Oceaan. Of er een honkballer bestaat die ooit een dolfijn heeft geraakt, weten we niet. Maar het is mogelijk!

3. Busch Stadium, Missouri

Mept men té hard, dan krijg je de bal misschien wel dóór de Gateway Arch. Het Busch Stadion ligt centraler dan het centraalste deel van deze centraal in Amerika gelegen stad. Gecombineerd met de geur van verse turkey legs maakt het Busch Stadion één van Amerika’s beste stadions.

2. Wrigley Field, Chicago

Wrigley Field wordt veelal geroemd voor haar familievriendelijke uitstraling. Desondanks is het één van die stadions waar spelers in het geval van een felle sprint niet worden opgevangen door iets zachts, maar door een massieve, bakstenen muur. Zo vriendelijk is Wrigley Field dus ook weer niet. Maar allemachtig, wat een historie. Hoezo? Dat kun je het beste zelf ervaren.

1. Fenway Park, Boston

Ah, Fenway Park. Thuis voor de Boston Red Sox, historisch gelegen in een buitenwijk en host voor de mooiste wedstrijd van het jaar: die tussen de Sox en de Yankees. En het eten van een Fenway Frank? Da’s ook traditie.

Wat is jouw favoriete ballpark? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook of Twitter!