Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – De tien heetste plekken van The States

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Top Ten Thursdays, again. Dit keer de heetste plekken van Amerika. En dan bedoelen we niet qua populariteit. Nee, echt gebieden waar het zweet over je kop gutst. Je kent ’t wel. Lijstje!

door Boy Tijbosch

1. Death Valley, Californië

Voor de verandering beginnen we vandaag met de nummer één. Want zeg nou zelf, had je iets anders verwacht dan de Death Valley als heetste plek van Amerika? Hier werd ooit de aangename temperatuur van 56,7 graden Celsius gemeten. Of het er ook koud kan zijn? Jep! ’s Winters kan het er zelfs vriezen. Vreemd gebied.

10. Bullhead City, Arizona

De Death Valley is heet. Maar da’s op basis van de hoogste temperatuur. Je kunt hitte óók bepalen aan de hand van het aantal dagen dat de graadmeter boven de veertig graden uitkomt. En dan staat de Death Valley… gewoon wéér bovenaan. Máár, op een nobele tweede plaats, Bullhead City in Arizona. 129 dagen fun in the sun.

9. Key West, Florida

Methode #3 – de heetste plaats meten aan de hand van gemiddelde jaarlijkse temperatuur. En dan zien we Key West opeens in de lijst, Amerika’s meest zuidelijke stad. Op jaarbasis is het hier 25,4 graden. Lijkt ons een fijne plek om te wonen. Niet om te werken.

8. Kona International Airport, Hawaii

Vaststaan op het vliegveld was nooit zo prettig als op Kona International Airport. De gemiddelde temperatuur hier? Mwoah, een bescheiden 25,5 graden.

7. Boca Chica Key, Florida

Een aantal kilometers van Key West vind je Boca Chica Key. En daar is het nog nét iets warmer. Al met al is het hier op jaarbasis gemiddeld zo’n 25,6 graden. Inclusief orkaanaftrek.

6. Marathon, Florida

We weten allemaal dat Florida warm is. En da’s in Marathon niet anders. 25,8 graden Celsius op gemiddelde jaarbasis! Daar teken je toch voor?

5. Laughlin, Nevada

Terug naar onze eerste omschrijving van het fenomeen hitte – de hoogste temperatuur. Terug naar de westkust. Op 28 juni 1994 is er in Laughlin, Nevada een indrukwekkend kwik van 51,7 waargenomen. Uniek? Mwah. In Laveen, Litchfield Park en Buckeye werd op verschillende data hetzelfde geconstateerd.

4. Mecca, Californië

In het Arabische Mekka is het weer vast ook niet slecht. Of het kan wederijven met de Meccaanse zon? Vast niet. 52,2 graden, hier gemeten op 26 juni 1990.

3. Gold Rock Ranch, Californië

52,8 graden, gemeten op 28 juli 1995. Op diezelfde dag was het in Palmdale, Californië 52,2 graden en in Buckeye, Arizona 51,7 graden. Lijkt een dag waarop verkoeling nergens was te vinden.

2. Lake Havasu City, Arizona

Wie niet in de buurt van de Death Valley komt maar wél absolute hitte wilt ervaren: een alternatief! Lake Havasu City in Arizona kende ooit een temperatuur van 53,3 graden.

Wat is de hoogste temperatuur die jij ooit hebt meegemaakt? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook of Twitter!