Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays: De tien meest windrijke, Amerikaanse steden

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bomen vallen om, koeien worden door de lucht geslingerd en Sinterklaas ligt ergens in een sloot in Middenbeemster. Het waait in Nederland, maar het kan altijd erger. Een toepasselijke Top Ten Thursday: de tien meest windrijke, Amerikaanse steden. En guess what: Chicago, a.k.a. The Windy City, staat niet eens in de top honderd.

door Boy Tijbosch

10. GREELEY, COLORADO

Hoewel de staat bekender is vanwege de flinke hoeveelheid sneeuwval, heeft moeder natuur nóg een troef voor Colorado: wind. Gemiddeld waait het er met 20 kilometer per uur.

9. MILTON, MASSACHUSETTS

In Massachusetts is men bekend met de term ‘fiks briesje’. Helemaal in Milton, nabij Boston. Gemiddelde windsnelheid: eveneens 20 kilometer per uur.

8. LOVELAND, COLORADO

De dakpannen vliegen van de daken in Loveland, Colorado. Ondanks dat je die in Amerika bijna niet ziet, ja. Kun je nagaan. Windsnelheid: 20,5 kilometer per uur.

7. WALTHAM, MASSACHUSETTS

Heb je óóit gehoord van Waltham, Massachusetts? Wij ook niet. Maar het schijnt er nog al eens te waaien. De gemiddelde windsnelheid ligt ook al op 20,5 kilometer per uur.

6. NEWTON, MASSACHUSETTS

‘The Garden City’, zo noemt men het oostelijk gelegen Newton. Waarom? Dat is onduidelijk. Misschien heeft het iets te maken met de kruisbestuiving, veroorzaakt door de vele tocht in deze stad. Het zal wel niet. Oh, windsnelheid: 21 kilometer per uur.

5. FORT COLLINS, COLORADO

Fort Collins staat hoog op meerdere toplijsten over wáár je in Amerika het best kunt leven. Da’s in ieder geval niet te zien aan de temperatuurtabellen: de winters zijn ijskoud, de zomers bloedheet, het dak lekt en de vloer kraakt. En dan óók nog eens die windsnelheid van 21 kilometer per uur.

4. WEYMOUTH, MASSACHUSETTS

Weymouth is één van de oudste steden van de staat Massachusetts. Wonderbaarlijk: de plaats had, gezien de gemiddelde windsnelheid, óók in de oceaan kunnen liggen. Windsnelheid: 21,5 kilometer!

3. AMARILLO, TEXAS

In Amarillo heb je de Cadillac Ranch: een installatie bestaande uit meerdere, in de grond gestampte auto’s. Kunstwerk, zeggen ze. Make that the cat wise. Gewoon in de grond gewaaid. Sporadisch komt er in Amarillo óók nog een tornado om de hoek kijken. Hmmm. 21,5 kilometer per uur.

2. FRAMINGHAM, MASSACHUSETTS

22 kilometer per uur. De op één na meest windrijke stad van Amerika. Wéér in Massachusetts. ‘Nuff said.

1. BROCKTON, MASSACHUSETTS

Chicago noemt zich ten onrechte The Windy City. Als er een stad is die aanspraak heeft op die titel, dan is het Brockton, Massachusetts. Met een gemiddelde windsnelheid van 23 kilometer per uur is het binnen de Amerikaanse grenzen de meest windrijke plaats. Een twijfelachtige eer.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!