Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – De tien opvallendste hotels aan The Las Vegas Strip

Las Vegas
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een hotel starten in Vegas – het draait om opvallen tussen tientallen anderen die óók opvallen. Da’s de reden dat sommige accommodaties een piratenschip, piramide of circustent in de voortuin hebben staan. We selecteerden de tien meest unieke hotels aan de Las Vegas Boulevard.

door Boy Tijbosch

10.    THE MIRAGE

The Mirage heeft, in tegenstelling tot veel andere hotels, géén specifiek thema. Een overnachting hier draait om luxe in het algemeen én terugkomen van een of andere topshow. Want dat kunnen ze hier goed – artiesten binnenhalen. Ene Céline Dion wil nog wel eens langskomen.

9.    BELLAGIO

Bekend geworden door de fonteinenshow – het Bellagio. Qua interieur moet dit hotel het toch écht afleggen bij de buren van Caesars Palace, maar die show maakt een hoop goed.

8.    PARIS

Hotel Paris wordt altijd een beetje ondergesneeuwd in folders en brochures over Vegas. Best vreemd, gezien de tent een replica van de Eiffeltoren voor de deur heeft staan. Onder de grond bevinden zich, nagebootst, de straten van Parijs.

7.    MGM GRAND

Het MGM Grand had grote kooien met échte leeuwen in de lobby staan. Hád, want ze zijn weggehaald. Niet heel vreemd, gezien de levensomstandigheden van de beesten niet optimaal leken. Desondanks is het MGM Grand een indrukwekkend groot gebouw waar grote namen bijzondere shows weggeven.

6.    MANDALAY BAY

‘t Is het éérste hotel dat je ziet wanneer je The Strip vanaf het zuiden nadert. Mandalay Bay heeft een tropisch sfeertje en, in aanvulling daarop, een enorm zwembad, een exotisch winkelcentrum en een eigen dierentuin.

5.    EXCALIBUR

Jup, Excalibur is ‘dat kasteel’. Zowel aan de binnen- als buitenkant staat alles in het teken van de Middeleeuwen.

4.    LUXOR

Het Luxor is een van de meest toonaangevende hotels aan The Strip. Desondanks is de enorme glazen piramide een beetje aan het verouderen – diverse Cleopatra’s en Anubissen hangen er wat troosteloos bij. ‘t Is wachten op die grondige renovatie.

3.    NEW YORK, NEW YORK

Om het New York-thema er écht doorheen te drukken, heeft men bij dit hotel de gehele skyline van Manhattan nagebootst. Inclusief Empire State Building en Vrijheidsbeeld. Daartussenin vind je een achtbaan. Bizar.

2.    CAESARS PALACE

Caesars Palace overtreft bijna alles qua interieur. Het Romeinse thema is tot in de puntjes uitgewerkt, bijvoorbeeld in het immens grote winkelcentrum Forum. Momenteel wordt het hotel óók nog eens uitgebreid. Wáármee – in hemelsnaam?

1.    THE VENETIAN

Van de zingende Italianen achter in de gondola tot het helderblauwe water waarop deze bootjes varen. De foto hierboven? Die is binnen genomen. Zó goed is The Venetian – wat ons betreft het meest indrukwekkende hotel aan The Strip.