Afrika OnlyCanada Only

Top Ten Thursdays – De tien uniekste hotels van Amerika

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vraagje: je rijdt in een afgelegen gebied en het enige hotel dat je kunt vinden is gebouwd als hond. Instappen of doorrijden? Eén ding is zeker, bij dat laatste mis je een unieke slaapervaring. Vandaag – de tien uniekste hotels van Amerika!

10. Lancaster County Adult Detention, Nebraska

Een verleidelijke aanbieding. De Lancaster County Adult Detention – een gevangenis in Nebraska – biedt mensen de mogelijkheid om te komen overnachten in een cel. Da’s een test, voor de gevangenis daadwerkelijk operationeel wordt. Eén heikel punt – de instantie vraagt er geld voor. Dertig dollar. What’s next – het draaien van een extra wasdienst voor vijftig?

9. Beckham Creek Cave Lodge Parthenon, Arkansas

Ooit willen slapen in een grot? ’t Klinkt niet aanlokkelijk, maar het Beckham Creek Cave Lodge Parthenon in Arkansas is in staat gebleken een stenen druipgrot om te toveren tot een relatief fraai hotel. Dat mag ook wel, voor die 450 dollar per nacht.

8. Aurora Express Bed & Breakfast, Arkansas

Rare jongens daar in Arkansas. Dit is nog zo’n bizarre tent – een hotel gevestigd in oude, ongebruikte treinen. Interesse? De wagons staan in Fairbanks. Keding-keding.

7. The Shady Dell Vintage Trailer Court, Arizona

Onterecht of niet, trailer parks worden in The States vaak geassocieerd met de lage bevolkingsklasse. Toch besloot men bij Shady Dell dat het een goed idee zou zijn om mensen slaapplaatsen in ouderwetse woonwagens aan te bieden. Inclusief aangrenzende diner. Hoe Amerikaans!

6. Shack Up Inn, Mississippi

De Shack Up Inn maakt het helemaal bont. Hier overnachten gasten in oude houten hutten op een verlaten grasveld. Het is er wél gezellig, want iedere avond speelt er een bluesband buiten de huisjes waar grote artiesten als B.B. King – naar verluidt – hebben overnacht.

5. Kokopelli’s Cave Bed & Breakfast, New Mexico

Farmington, New Mexico. Blijkbaar was er tóch geen ruimte meer aan het oppervlak, want meneer of mevrouw Kokopelli besloot hotelkamers te bouwen onder de grond. Slechts drie kleine gaatjes tonen iets van de wereld daarboven, bedoelt voor ventilatie en elektriciteit. Oh, en je mag er alleen snurken als je goed bent verzekerd. Met andere woorden, de kans dat de boel instort is nooit ver weg.

4. Wigwam Motel, Arizona & Californië

Het Wigwam Motel is één van de meest bekende hotels ter wereld. Vermoeide reizigers slapen hier in ware tipi’s. Het unieke concept kent drie vestigingen, in San Bernardino, Holbrook en Rialto.

3. Winvian Inn, Connecticut

Bevrijd jouw innerlijke kind en overnacht bij Winvian Inn, gelegen in Litchfield Hills, Connecticut. Slapen doe je in boomhutten. Ze zien er niet al te stabiel uit, maar goed. Iedere kamer beschikt over een openhaard, dus de constructie zit wel snor. De vraag is eerder of zo’n haard de brandveiligheid goed doet.

2. Dog Bark Park Inn, Idaho

In Cottonwood, Idaho staat een van de meest opmerkelijke hotels ter wereld. Dog Bark Park Inn is, zonder er doekjes omheen te winden, een hond van steen. Meer dan vier personen tegelijkertijd trekt Sweet Willy niet. Sweet Willy, ja. Zo heet deze schapendoes.

1. Jules Underwater Lodge, Florida

Een researchcentrum onder water en buiten gebruik. Wat doe je ermee? Simpel, je maakt er een hotel van. En dat maakt de Jules Underwater Lodge in Key Largo de enige slaapplaats onder water ter wereld. Je kunt er alleen overnachten na een drie uur durende duikcursus te hebben gevolgd. Bussen stoppen er niet.

Ken jij nog meer bizarre verblijfplaatsen? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook!