Canada Only

Top Ten Thursdays – Orlando’s beste attracties

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Orlando heeft vele attracties. Dat weet je. Maar welke behoren nu echt tot de absolute must-do’s en waar staan ze? Dat weet je niet. Amerika Only kwam tot de conclusie dat een bezoek aan de Fun Capitol Of The World niet voorbij kan gaan zónder minimaal één keer de volgende ritten te hebben bereden. Inclusief video’s!

10. Twister: Ride It Out, Universal Studios

Simulatie der simulaties, de Twister: Ride It Out-attractie in Universal Studios. Inclusief voorbij vliegende koeien. Echt? Nee, natuurlijk niet. Echt namaak.

9. The Haunted Mansion, Magic Kingdom

’s Werelds vriendelijkste spookhuis is niet eng. Of toch een beetje? Volgens geruchten zijn er meerdere malen overleden in een vorige versie die schijnbaar wél angstaanjagend was. Uit Disney’s Magic Kingdom.

8. Disaster!, Universal Studios

Deze attractie was ooit bekend onder de naam Earthquake en simuleert aan aardbeving. Hoewel de rit nu interactiever dan ooit is, is het vuur nog steeds heet en het plenzende water nog altijd angstvallend dichtbij.

7. The Amazing Adventures of Spiderman, Islands of Adventure

Een tocht waarvan je jezelf afvraagt of het nu een achtbaan, 3D-show of familie-attractie is. Alles is inbegrepen. En Spiderman? Die reist mee op de motorkap.

6. Kilimanjaro Safari, Animal Kingdom

Wat Kilimanjaro Safari zo leuk maakt, is dat het altijd anders is. Logisch, want er komen wilde dieren bij kijken die iedere keer weer anders reageren. Had zonder het bijbehorende verhaal van de stropers gekund, maar ach. ’t Is Disney.

5. Soarin’, Epcot

Een gesimuleerde vlucht over Amerika en andere delen van de wereld, tot in de puntjes uitgewerkt. Inclusief wind en dennengeur.

4. Splash Mountain, Magic Kingdom

De zomerse variant van de Space Mountain. Lieve, zingende kikkertjes bereiden je allerminst voor op de vrije val die later volgt. In ieder geval de meest verraderlijke attractie ooit.

3. Rock ’N Rollercoaster – Disney’s Hollywood Studios

De beste achtbaan van Orlando. Zo, dat is eruit. Oh, en de beste soundtrack. See for yourself.

2. Twilight Zone Tower Of Terror – Disney’s Hollywood Studios

Ook de runner-up van deze lijst bevindt zich in Disney’s Hollywood Studios. Aankleding, spanning: de Twilight Zone Tower of Terror heeft het allemaal.

1. Harry Potter And The Forbidden Journey – Islands of Adventure

Disney heeft meer sfeer, Universal heeft de betere attractie. Een kleine samenvatting van een nog niet geschreven concurrentie-analyse. Deze doldwaze rit is met niets te vergelijken. Dus dat gaan we dan ook niet doen. Video!