Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – Tien filmsterren die nóóit een Oscar wonnen

Los Angeles bezienswaardigheden
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ze zijn bekend, de nominaties voor de Academy Awards. Hollywood staat op z’n kop, maar wij vragen ons af of de show nog wel serieus te nemen is. Want zeg niu zelf, kun jij het je voorstellen dat de volgende namen nóóit in de prijzen vielen?

door Boy Tijbosch

10.    BETTE MIDLER

The Divine Miss M is zo’n figuur die álles kan: zingen, acteren, enzovoort. Niet goed genoeg, klaarblijkelijk. Een Oscar won ze nog nooit. Niet voor haar rol in For The Boys. Niet voor The Stepford Wives. Gewoon helemaal niet.

9.    EDWARD NORTON

Edward Norton werd genomineerd voor zijn rol in Fight Club, maar met zijn overtuigende vertolking van een neonazi in American History X had hij het bronzen beeldje al veel eerder moeten ontvangen. De kans dat hij ooit nog iets wint is nihil – Norton is zo’n beetje gedegradeerd tot de C-garnituur van Hollywood.

8.    RITA HAYWORTH

Goed, Rita Hayworth is voornamelijk bekend van die ene poster uit The Shawshank Redemption. Feit is dat Hayworth al een sekssymbool was vér voordat Marilyn Monroe verdachte bezoekjes aan de president bracht. Los Angeles leek niet overtuigd.

7.    MARILYN MONROE

Als je ‘t over de duivel hebt… Enigszins gerechtvaardigd viel Rita Hayworth’s opvolgster Marilyn Monroe óók nooit in de prijzen. Wellicht tóch meer een stoeipoes dan een actrice.

6.    TOM CRUISE

Tom Cruise werd twee keer genomineerd voor een Academy Award, maar vooralsnog staat hij meer bekend om zijn bizarre televisie-optredens dan om een goedgevulde prijzenkast. Géén Oscar voor Tom.

5.    SAMUEL L. JACKSON

Rapper 50 Cent noemde hem al ‘Hollywood’s most underrated actor’ en die omschrijving klopt aardig. Samuel L. Jackson’s uiterlijk kan waarschijnlijk nóóit los worden gezien van ‘die bad-guy’, maar zijn rol in Pulp Fiction was méér waard.

4.    ALBERT HITCHCOCK

Zijn regisserend vermogen om een onnatuurlijke spanning in beeld te brengen, geldt volgens deskundigen als dé standaard voor iedere moderne horrorfilm. Dat leverde hem de bijnaam ‘Master of Suspense’ op, maar géén Oscar. Het viel dus blijkbaar allemaal wel mee.

3.    WILL SMITH

De indrukwekkende transformatie van Fresh Prince naar zakenman Chris Gardner hielp Will Smith niet aan een Oscar. Zélfs zijn haast identieke vertolking van Muhammed Ali werd niet bekroond.

2.    JOHNNY DEPP

Hoe is het mogelijk dat iemand een Disney-verhaal zó naar zijn hand weet te zetten als Johnny Depp deed in Pirates of the Caribbean? En hoe is het mogelijk dat Depp nóóit in de prijzen is gevallen tijdens de Academy Awards? Boycot!

1.    LEONARDO DICAPRIO

In 2010 bekleedde hij de hoofdrollen in de beste films van dat jaar, Inception en Shutter Island. Maakt allemaal niet uit, want voorlopig laten de Oscars hem nog erger stikken dan Rose doet bij Jack uit de Titanic. Dit jaar maakt hij opnieuw kans met zijn rol in The Wolf Of Wall Street.