Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Top Ten Thursdays – Veel verdienende Amerikaanse sporters

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Keken we een aantal weken geleden naar de tien meest waardevolle sportclubs in de Verenigde Staten, vandaag zet AmerikaOnly de tien best betaalde Amerikaanse sporters in 2012 voor je op een rijtje. De lijst wordt door het Amerikaanse tijdschrift Forbes samengesteld op basis van salaris, bonussen, prijzengeld, publieke optredens, licenties en marketingcontracten.

door Remco Tervoort


10.    Floyd Mayweather ($34 miljoen, boksen)

De bokser voerde de lijst in 2012 nog aan, maar stond tussen juni 2012 en juni 2013 maar één keer in de ring. Hij versloeg weliswaar Robert Guerreo, maar zijn inkomsten vielen enigszins tegen. Mayweather deelt dankzij een deal met Showtime mee in de opbrengsten die voortvloeien uit pay-per-view. Men verwacht dat hij volgend jaar weer in de top van deze lijst zal staan.

9.    Joe Flacco ($36,8 miljoen, American Football)

De MVP van de Super Bowl in 2013 zag zijn contract na het winnen van de befaamde beker enorm opgewaardeerd worden. Joe Flacco is nog niet ontdekt door de sponsoren, want hij verdiende maar 850.000 dollar aan marketingcontracten.

8.    Derrick Rose ($37,4 miljoen, basketbal)

Hoewel Derrick Rose het afgelopen seizoen geen minuut speelde in de NBA, maakt hij wel zijn debuut in de top tien van deze lijst. De point guard was herstellende van een gescheurde kruisband, maar kreeg van de Chicago Bulls netjes zijn salaris van 16,4 miljoen dollar. Aangezien Rose ook een dertienjarige verbintenis met Adidas ter waarde van 185 miljoen dollar heeft ondertekend, hoeft de MVP van 2011 zich voorlopig geen zorgen te maken.

7.    Tom Brady ($38,3 miljoen, American Football)

Het loont om als klein jochie te oefenen op het gooien van een bal, want Tom Brady is alweer de derde quarterback in deze lijst. New England Patriots maakt jaarlijks ruim dertig miljoen dollar naar hem over. Dat bedrag had nog hoger kunnen uitvallen, maar de vijfvoudig winnaar van de Super Bowl liet zien dat clubliefde nog bestaat en bleef de Patriots trouw.

6.    Phil Mickelson ($48,7 miljoen, golf)

Phil Mickelson is na Tiger Woods de golfer die het meeste prijzengeld bij elkaar heeft geslagen, namelijk zeventig miljoen dollar. Toch verdient de 43-jarige Amerikaan verreweg zijn meeste geld met sponsoring. In 2012 leverde hem dat 44 miljoen dollar op.

5.    Aaron Rodgers ($49 miljoen, American Football)

De sporter met het hoogste salaris in deze lijst is Aaron Rodgers. De quarterback wordt door veel mensen gezien als de beste speler in de NFL van de afgelopen twee seizoenen en kreeg daarvoor een passende beloning van zijn club Green Bay Packers. Rodgers ontvangt jaarlijks 43 miljoen dollar van de winnaar van de Super Bowl in 2010.

4.    Drew Brees ($51 miljoen, American Football)

De quarterback van de New Orleans Saints krijgt van zijn club jaarlijks het astronomische bedrag van veertig miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven. Drew Brees tekende in 2012 een contract ter waarde van honderd miljoen dollar voor vijf jaar en een bonus van 37 miljoen dollar.

3.    LeBron James ($59,8 miljoen, basketbal)

De man die de Miami Heat twee titels op rij bezorgde verdient van alle Amerikaanse basketballers het meeste aan sponsorinkomsten. LeBron James krijgt tien miljoen dollar minder aan salaris dan Bryant, maar compenseert dat door lucratieve deals met onder anderen Nike, Samsung en Coca-Cola.

2.    Kobe Bryant ($61,9 miljoen, basketbal)

Hoewel Kobe Bryant net 35 jaar is geworden en al drie jaar geen titel meer heeft gewonnen met de Los Angeles Lakers, was hij in het seizoen 2012/2013 de basketballer met het beste salaris. De shooting guard kreeg van zijn club 27,9 miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven en zijn tenue was het best verkochte basketbalshirt buiten Amerika tijdens het seizoen 2011/2012.

1.    Tiger Woods ($78,1 miljoen, golf)

Ondanks zijn auto-ongeluk in 2009 en de daaropvolgende onthullingen over zijn liefdesleven is Tiger Woods wederom de Amerikaanse sporter met het hoogste inkomen in 2012. Twee jaar geleden moest hij die plek afstaan aan bokser Floyd Mayweather, maar dankzij zijn goede prestaties op de golfbaan en vele zeer lucratieve sponsordeals is Woods weer de nummer één in deze lijst.

 

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!