Canada Only

Toys ‘R’ Us is terug – en ze openen een ENORME winkel vlakbij New York!

Toys 'R' Us - Public Domain
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De speelgoedgigant moest een aantal jaar geleden noodgedwongen vrijwel alle Amerikaanse filialen sluiten. Toys ‘R’ Us maakt half december echter een ambitieuze comeback.

Dat doen ze in de mega-mall American Dream in de staat New Jersey, op ongeveer een uurtje rijden vanuit New York City. Het wordt een immense zaak van twee verdiepingen, inclusief een restaurant, een ijssalon en natúúrlijk schappen en schappen vol speelgoed.

Oh – én de winkel krijgt een eigen glijbaan. Ook interessant.

[themify_layout_part slug=”leestips-amerikaanse-noordoosten”]

Flagship store

De nieuwe winkel wordt de eerste zogenoemde flagship store die Toys ‘R’ Us ooit heeft geopend. CEO Yehuda Shmidman is er dan ook maar wat blij mee dat hij de zaak juist in American Dream kan openen.

‘American Dream is een uniek, ongeëvenaard winkelcentrum met enorme entertainmentervaringen die het een ideale bestemming voor gezinnen maken’, meldt Shmidman via een statement aan Travel + Leisure. ‘Het is een goed idee om hier het eerste vlaggenschip van Toys ‘R’ Us te debuteren.’

[themify_layout_part slug=”reistips-amerikaase-noordoosten”]

Terug van weggeweest

De opening van de winkel komt een aantal jaar nadat Toys ‘R’ Us juist al zijn Amerikaanse filialen moest sluiten. Dat betekende echter niet het complete einde van het bedrijf. De speelgoedzaak is al die tijd in meer dan 25 verschillende landen actief gebleven – just not in Amerika. Bovendien runde het ondertussen een succesvolle webshop.

De zaak in New Jersey betekent wél een comeback van de fysieke, Amerikaanse vestigingen. Toys ‘R’ Us is namelijk ook een samenwerking met het warenhuis Macy’s aangegaan. Laatstgenoemde gaat vanaf 2022 meer dan vierhonderd shops-in-shops openen. Dat betekent dat Toys ‘R’ Us een eigen afdeling krijgt binnen verschillende Macy’s-filialen.

[themify_layout_part id=”37739″]

De nieuwe winkel bezoeken

De nieuwe zaak van Toys ‘R’ Us zelf zien? Dat kan vanaf half december. Je vindt hem in de mall American Dream in East Rutherford, New Jersey. Een leuke dagtrip vanuit New York City: je vindt hier namelijk ook een Nickelodeon-pretpark, een DreamWorks-waterpark en natúúrlijk een enorm assortiment winkels in alle soorten en maten.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]