Canada Only

Met de trein door Amerika: zo regel je het!

Trein - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met de trein door Amerika? Deze toffe treinreis van Riksja Travel brengt je naar de gaafste steden van Noordoost-Amerika, waaronder New York City, Washington DC en Boston.

Verreweg de meeste mensen reizen per huurauto of -camper door de Verenigde Staten. 

Maar eh – heb je ook weleens nagedacht over de trein? 

Daarmee verken je The States op een hele andere, misschien wel uniekere manier. En de verbindingen tussen de steden zijn over het algemeen dik in orde.

De Amerikaanse treinen zijn bovendien erg comfortabel. Ze beschikken bijvoorbeeld over een Café Car. Kun je onderweg gewóón lunchen en/of koffiedrinken.

Oh – en het is natuurlijk een duurzame manier van reizen. Ook niet onbelangrijk!

New York City - Unsplash
Boy Tijbosch |

Hoe reis ik per trein door Amerika?

Een voorbeeld van een toffe treinroute door de VS is deze reis van Riksja Travel. Deze combineert een aantal van onze favoriete Amerikaanse steden met elkaar: Boston, New York City, Philadelphia en Washington DC.

Boston

Daarbij is Boston je eerste bestemming. Boston is erg sfeervol en wordt gezien als Amerika’s meest historische stad. Volg The Freedom Trail, een wandeling aangegeven met een rode lijn op de straat, en je komt vanzelf langs alle highlights die een belangrijke rol speelden tijdens de Amerikaanse geschiedenis. Daaronder vallen onder meer het stadspark Boston Common, maar ook de gezellige food hall Quincy Market. 

Iets heel anders zien? Pak dan de trein naar de wereldberoemde Harvard University. Deze ligt aan de overkant van de Charles River – in Cambridge.

New York City

Vanuit Boston reis je met de trein naar New York City. Dat is een rit van 3,5 uur, maar je vertrekt vroeg, zodat je tijd zat hebt om Manhattan nog die dag te verkennen. 

Ga bijvoorbeeld naar het bruisende Times Square of naar Central Park. Of skip de bekende bestemmingen en kies voor Greenwich Village: een van New Yorks meest onderschatte en sfeervolle wijken.

Je hebt met deze reis, naast je aankomstdag, overigens nog twee volle dagen New York. Tijd zat, dus.

Philadelphia

Next stop: Philly! Deze stad in de staat Pennsylvania ligt op anderhalf uur treinreizen vanuit New York en is optimaal lopend te zien. 

Wandel bijvoorbeeld vanaf het station naar de Independence Hall: de plaats waar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Loop door het historische straatje Elfreth’s Alley. Of ga naar de Eastern State Penitentiary: een gevangenis die nog griezeliger is dan Alcatraz en waar tours mogelijk zijn.

Washington DC

De laatste stop van deze treinreis is Washington DC. De Amerikaanse hoofdstad ziet er weer compleet anders uit als voorgaande steden. Zo zie je hier geen hoogbouw. Dat is logisch, want geen gebouw mag hoger zijn dan het hier aanwezige Capitool.

Dé place to be in Washington DC? Dat is de National Mall. Aan deze gigantische groenstrook vind je niet alleen het Capitool, maar ook het Witte Huis en alle musea van het Smithsonian Institute. Deze zijn grotendeels gratis toegankelijk.

Boston - Unsplash
Boy Tijbosch |

Wat zit er bij zo’n reis per trein door Amerika inbegrepen?

Deze treinreis van Riksja is inclusief alle reizen tussen de steden, maar ook accommodaties in de bestemmingen zelf. Je slaapt daarbij tien nachten in afwisselende, comfortabele hotels. Het enige wat je moet bijboeken, zijn je vluchten van Nederland naar Boston en van Washington DC naar Nederland. 

Het is ook mogelijk om de reis te combineren met andere bouwstenen uit het assortiment van Riksja Travel.

Interesse? Kijk hier voor méér info!