Afrika OnlyCanada Only

Met de trein naar de Grand Canyon: het kan vanuit Williams, Arizona

Trein Grand Canyon - Dan Shewmaker, Courtesy of the Arizona Office of Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Grand Canyon Railway vervoert al sinds 1901 reizigers van Williams naar het nationale park – en ook jij kunt met per trein de Grand Canyon bezoeken.

Nu is een trip naar Arizona’s Grand Canyon National Park natuurlijk altijd al de moeite waard. Maar een reis met de trein heeft een aantal voordelen ten opzichte van auto’s en campers.

Eén daarvan is bovenal praktisch: je vermijdt files voor de ingang. En die kunnen in het hoogseizoen behóórlijk lang worden…

Belangrijker: het is gewoon een supergave ervaring. Je reist door een variëteit aan landschappen en als je geluk hebt, spot je onderweg ook nog het nodige wildlife. Voorbeelden: condors, bald eagles, herten en méér.

👉 Kaartje nodig? Kijk dan hier!

[themify_layout_part id=34172]

Hoe ziet de trein naar de Grand Canyon eruit?

De rit van Williams naar Grand Canyon Village duurt ongeveer twee uur. Je reist eerst door bossen met lange dennenbomen, maar verruilt dit al gauw voor wat de Amerikanen wide open spaces noemen. Sommige coupes hebben een glazen dak, waardoor alles nóg beter te zien is.

Onderweg vertelt de staf aan boord je van alles over de route én natuurlijk het eindpunt – de Grand Canyon. Dat doen ze overigens verkleed als cowboys en bandieten. Goed om te weten – dat je niet denkt dat je wordt overvallen.

Aangekomen in Grand Canyon Village sta je middenin het nationale park. Aan de South Rim – om precies te zijn. Het is hiervandaan eenvoudig om per bus te reizen naar populaire uitkijkpunten, zoals Hopi Point, Yaki Point en Yavapai Point.

[themify_layout_part id=34170]

Wat kost het?

De kosten voor een rit met de Grand Canyon Railway zijn afhankelijk van de coupe die je kiest. Een basiskaartje kost – ten tijde van schrijven – $82 voor volwassenen en $51 voor kinderen.

Wil je liever in de eerste klasse zitten? Dan wordt het iets duurder: $159 voor volwassenen en $121 voor kinderen.

Trein Grand Canyon - Dan Shewmaker, Courtesy of the Arizona Office of Tourism
Foto: Dan Shewmaker, Courtesy of the Arizona Office of Tourism

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]