Canada Only

Je trip naar LA is niet compleet zonder een tv-show van Ellen of Jimmy Kimmel te hebben bijgewoond

Los Angeles bezienswaardigheden
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En zó kom je aan kaarten!

Naar Hollywood? Dan sla je natúúrlijk de Walk Of Fame, Sunset Boulevard en mogelijk een film gerelateerd pretpark als Universal Studios Hollywood niet over. Maar wil je zien hoe de bizarre wereld van de Amerikaanse televisie er écht uitziet? Dan is het bijwonen van een tv-show iets voor jou. En nee – dat is helemaal niet zo onmogelijk als je denkt.

Shows als The Ellen DeGeneres Show en Jimmy Kimmel Live! zijn de eenvoudigste manier om Amerika’s grootste acteurs, muzikanten en andere beroemdheden te zien. Daarvoor kun je natuurlijk ook een willekeurige Starbucks in Beverly Hills binnenlopen, in de hoop dat er iemand een Frappuccino komt halen. Maar dit is leuker en je bent ervan verzekerd dat je in ieder geval iemand gáát zien. En bovendien kom je misschien wel zelf op de Amerikaanse televisie.

Maar hoe doe ik het?

De tv-shows hebben verschillende manieren om hun kaarten weg te geven. Sommigen, zoals The Ellen DeGeneres Show, zoeken zelfstandig het publiek uit. Je kunt je dan aanmelden voor tickets op de officiële website. Verreweg de meeste shows zijn ondergebracht bij een zogenaamde Ticket Agency. Audiences Unlimitied en 1Iota zijn de twee bekendste. Laatstgenoemde is het adres voor tickets voor Jimmy Kimmel Live!. Hier dien je simpelweg een aanvraag in en duim je dat je wordt uitgenodigd.

Kosten

Het mooiste van het bijwonen van dit soort shows, is dat je er niets voor hoeft te betalen. Ticket Agencies als Onset Productions maken het nog beter. Zij verdelen kaarten voor shows als Lip-Sync Battle. Hier krijgt het publiek zelfs betaald om aanwezig te zijn. Hoe dan ook – gebruik een van de bovenstaande sites om een bezoek aan zo’n show af te dwingen. Verwacht er ook weer niet té veel van. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is het bijwonen van een show immens populair.

Naar Los Angeles

Van plan om naar LA te gaan? Voordelige vliegtickets naar LAX vind je bij Vliegtickets.nl en World Ticket Center. Een hotel boeken kan het beste via Booking.com of Trivago. Een combinatie boeken kan bij organisaties als Riksja Travel en TUI.

De letters van Hollywood