Canada Only

True Or False? Vijf vooroordelen over Amerikanen beoordeeld

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ze zijn dik, slaan elkaar de hersens in en willen álles groot – van hun auto’s tot hun kleding. De meeste, van tevoren getrokken conclusies over Amerikanen kloppen niet. Maar in sommige gevallen zit er tóch een kern van waarheid in.

door Boy Tijbosch


‘AMERIKANEN ZIJN DIK’

De gemiddelde Amerikaan zal iets dikker zijn, maar over het algemeen lijkt dit vooroordeel toch redelijk mee te vallen. En wat wil je dan ook? McDonald’s heeft als doel gesteld dat iedere Amerikaan binnen vier minuten een filiaal moet tegenkomen. En dan is cola ook nog eens goedkoper dan water.

OORDEEL: FALSE!


‘AMERIKANEN ZIJN PREUTS’

De FCC zorgt ervoor dat geen schelwoord de airwaves bereikt: op de Amerikaanse radio en televisie wordt gevloek gecensureerd door de welbekende pieptoon. Betekent dit dat Amerikanen preuts zijn? You. Wish. Want ondertussen is Hollywood náást producent van speelfilms ook zéér actief in de porno-industrie. Ter illustratie.

OORDEEL: FALSE!


‘AMERIKANEN HEBBEN GÉÉN KENNIS VAN ANDERE LANDEN’

Wij Nederlanders weten best dat Floria aan Canada grenst en dat Seattle een eiland in de Golf van Mexico is. Maar wanneer je vertelt waar jij vandaan komt, raakt de Amerikaan in de war. Amsterdam is toch het land? Maar wat is dan Holland? En in welke staat ligt Europa?

OORDEEL: TRUE!


‘AMERIKANEN ZIJN NATIONALISTISCH’

Hall of Presidents is een voorstelling in Disney World over de Amerikaanse geschiedenis. Een show die in Nederland ongetwijfeld cliché wordt genoemd. In de VS verlaten bezoekers het gebouw terwijl de tranen over hun nationalistische wangen biggelen. Tel daar alle Amerikaanse vlaggen die je tijdens een USA-reis tegenkomt bij op en het antwoord is simpel.

OORDEEL: TRUE!


‘AMERIKANEN ZIJN ARROGANT’

In Spanje weigeren sommige locals Engels te spreken. In Rusland smijten verkopers het wisselgeld nog nét niet naar je toe. Maar de Amerikanen? Die zijn uiterst behulpzaam en vriendelijk. In veel gevallen, althans. Plus er wordt vaak interesse getoond. Fake? Nee, het hoort bij de Amerikaanse levenswijze.

OORDEEL: FALSE!