Canada Only

Tuesday Tunes – De beste sport-anthems

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Slavenkoor, Wij Houden Van Oranje, Bloed, Zweet en Tranen. Nederland heeft de nodige nummers om sporter én supporter warm te maken voor een belangrijke wedstrijd. Amerikanen beschikken over hun eigen sports anthems. De volgende platen doen het goed in diverse arena’s.

AC/DC – Thunderstruck

Om football-spelers van twee bij twee meter te motiveren, moet je met zwaar geschut komen. Zodoende doet de rockformatie AC/DC het goed in stadia, in het bijzonder met het nummer Thunderstruck. ’t Is al jarenlang een klassieker tijdens de gemiddelde topwedstrijd.

DJ Khaled feat. Ludacris, Rick Ross, Snoop Dogg & T-Pain – All I Do Is Win

Menig hip-hop-liefhebber vraagt zich af wat de exacte functie van DJ Khaled is op dit soort nummers. Hij rapt niet, produceert niet. En toch komen de albums op zijn naam. Wellicht is het zijn vermogen om nummers uit te kiezen die het goed doen onder basketballers. Meerdere teams hebben aangegeven dit nummer als ultieme warmmaker te zien.

Metallica – Enter Sandman

Onlangs werd honkballer Mariano Rivero gevraagd om zijn favoriete nummer vlak vóór een wedstrijd. Het was Enter Sandman, van de Californische band Metallica. Vervolgens werd er gevraagd of hij deze plaat thuis ook wel eens opzette. ‘Nee’, luidde het steevaste antwoord. ‘Thuis luister ik gospel’. Ach ja.

Ozzy Osbourne – Crazy Train

Veel bezoekers kunnen de oerkreten van Ozzy Osbourne al niet meer horen, zó veel stadia draaien Crazy Train vooraf aan wedstrijden. Ook tijdens de Superbowl klinkt Ozzy’s zoetgevooisde stem jaarlijks door de speakers. All aboard!!!

Star Spangled Banner

Amerika is trots. Amerikaanse sporters zijn trots. En Amerikaanse muzikanten zijn trots. Het inspelen van de Star Spangled Banner in een stadion is een act waar menig muzikant een moord voor doet. En als Christina Aguilera dan de tekst vergeet, tsja, dan is het land in rep en roer. Geheel toevallig staat haar versie hieronder. Allicht de enige variant die juist niet motiveert.

Wiz Khalifa – Black & Yellow

Zodra rapper Wiz Khalifa met Black & Yellow op de proppen kwam, bombardeerden de Pittsburgh Steelers het nummer tot nieuwe clubsong. Ondanks het feit dat de honkballers eigenlijk spelen in het zwart en goud. Och. ’t Is in ieder geval geen groen met paars.

Lees ook

Wat zijn jouw favoriete sport-anthems? Laat het ons hieronder weten óf reageer via Facebook!