Canada Only

Tuesday Tunes – de zomerhits van 1987

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Aankomende weken bespreekt Amerika Only de grootste Amerikaanse zomerhits uit verschillende jaren in de rubriek Tuesday Tunes. Vandaag: de vijf beste platen uit de zomer van 1987.

Bob Seger – Shakedown

Beverly Hills Cop II gezien? Juist. Shakedown werd ook nog genomineerd voor een Oscar, maar dat bleek teveel van het goede. Een week op nummer één, dat was het voor Seger.

Heart – Alone

De zusjes Wilson scoorde zo’n grote hit met Crazy On You dat je zowaar Alone zou vergeten, een rockballad die tien jaar na eerstgenoemde plaat de Amerikaanse top bereikte. In Nederland bleef het bij een bescheiden zesde plaat.

Los Lobos – La Bamba

Wéér een filmtrack. Los Lobos coverde Ritchie Valens’ La Bamba voor een autobiografische rolprent over het leven van laatstgenoemde.

U2 – I Still Haven’t Found What I’m Looking For

Voor de tweede keer bereikte de Ierse band U2 de Amerikaanse top. Na With Or Without You vierde dit nummer met imposante titel hoogtij. Vrij terecht, niet?

Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)

Vóór het compleet de verkeerde kant op ging met Houston scoorde ze nog wel eens een hit. Bijvoorbeeld met I Wanna Dance, ondanks critici die het nummer té veel op Girls Just Want To Have Fun vonden lijken.

Volgende week: de vijf beste platen uit de zomer van 2004. Volg ons op Facebook of Twitter voor méér informatie!