Canada Only

Tuesday Tunes – de zomerhits van 2008

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Aankomende weken bespreekt Amerika Only de grootste Amerikaanse zomerhits uit verschillende jaren in de rubriek Tuesday Tunes. Vandaag: de vijf beste platen uit de zomer van 2008.

Coldplay – Viva La Vida

Ondertussen is Viva La Vida ook al weer vijf jaar oud. Destijds een Coldplay-single die enigszins afweek van de vertrouwde sound van de groep. Of het iets uitmaakte? Voor de hitgevoeligheid niet.

Katy Perry – I Kissed A Girl

Conservatief Amerika joeg ze in het harnas, maar I Kissed A Girl bleek de definitieve doorbraak voor Katy Perry én een opmerkelijke verandering bij haar eerdere gospelmateriaal.

Leona Lewis – Bleeding Love

Voor wie was Bleeding Love een groter succes, Leona Lewis of The X-Factor? Waarschijnlijk voor eerstgenoemde, wiens loopbaan een kickstart kreeg door de ballad. Hoewel, waar hangt Lewis tegenwoordig uit?

Lil Wayne feat. Static Major – Lollipop

Rappers die over lolly’s beginnen. Inderdaad, dit gaat helemaal niet over snoepgoed. Static Major maakte het succes van Lollipop niet meer mee – hij overleed aan een zeldzame spierziekte vóór de release.

Rihanna – Take A Bow

De bonustrack van haar album Good Girl Gone Bad bleek allerminst de laatste hit van deze zangeres in The States te zijn. Sterker nog, de Rihanna-machine draait op volle toeren en nieuwe muziek blijft oneindig komen.

Volgende week: de vijf beste platen uit de zomer van 1998. Volg ons op Facebook of Twitter voor méér informatie!