Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Tuesday Tunes – Song contests

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Terwijl Nederland zich verblijdde met het feit dat ons land eindelijk weer eens respectabel scoorde tijdens het Songfestival, kijken de Amerikanen niet meer op van een muziekshow méér of minder. Het merendeel van de winnaars van American Idol, America’s Got Talent en andere talentenjachten is het grote publiek allang al vergeten. De volgende zijn wellicht wél blijven hangen.

Bianca Ryan

Onbewust kent iedereen Bianca Ryan. Dit kind is namelijk verantwoordelijk voor één van Sky Radio’s favoriete kerstplaten – Why Couldn’t It Be Christmas Every Day. Ze werd bekend middels de show America’s Got Talent.

Carrie Underwood

Carrie Underwood gaf haar carriere een vliegende start  door in 2005 American Idol te winnen. Inmiddels is de zangeres een gerenommeerd country-artieste. In 2012 verscheen haar vierde album Blown Away.

Jordin Sparks

’t Is nu wat stil rondom Jordin Sparks, maar da’s niet altijd zo geweest. Op zeventienjarige leeftijd won ze American Idol en scoorde ze een hit met de later uitgebrachte singles No Air, Tattoo en One Step At A Time.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson is de eerste winnaar van de American Idol-serie en een van de weinigen die ook populair is gebleven. Ook werd ze tweede bij World Idol, een show waar onze Jamai Loman op een miserabele tiende en laatste stek bleef hangen.

Ruben Studdard

Ruben Studdard stond meer bekend om zijn imposante verschijning dan om zijn vermogen een idool te zijn. Desondanks roept zijn vertolking van Westlife’s Flying Without Wings menig Amerikaan herinneringen op.

Welke artiest is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook!