Canada Only

Uber komt met helikoptervluchten in NYC: van Downtown Manhattan naar JFK in 8 minuten

New York City - Pixabay-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vanaf déze zomer kun je via de app ook helikopters bestellen…

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

…en dat kan handig zijn wanneer je tijdig op het John F. Kennedy International Airport wil zijn. Het verkeer in New York City staat er nou niet om bekend lekker door te rijden en met acht minuten is Ubers nieuwe optie een flink stuk sneller.

Volgens Bloomberg start Uber op 9 juli met testvluchten tussen Manhattan en de luchthaven. Goedkoop is dat overigens niet: een gemiddelde vlucht kost je zo’n 200 tot 250 dollar per persoon.

Waarom helikoptervluchten?

Volgens Eric Allison, het hoofd van Uber Elevate – de luchtdivisie van het bedrijf – waren de komsten van helikoptervluchten hoognodig. ‘De reis naar het vliegveld is er een die veel reizigers elke dag maken’, stelt Allison tegenover The New York Times. ‘We zien mogelijkheden om hun reistijd aanzienlijk in te korten.’

Overigens is Uber lang niet het enige vervoersbedrijf dat deze dienst aanbiedt. De organisatie Blade lanceerde bijvoorbeeld eerder dit jaar ook al een helikopterdienst. Bovendien vliegt Blade niet alleen naar JFK, maar ook naar LaGuardia en Newark én is hun vlucht met 195 dollar per persoon net iets goedkoper.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Vertrekplaats

De helikopters van Uber vertrekken vanaf een heliport nabij Wall Street. Wie interesse heeft, kan vanaf vijf dagen van tevoren een vlucht bestellen.

De vluchten zijn overigens géén optie voor reizigers die grote koffers met zich meebrengen. Alle passagiers mogen één koffer en één stuk handbagage meenemen. De twee mogen in totaal niet meer dan achttien kilo wegen.

Uitbreiding

Als alles in New York goed gaat, verwacht Uber haar helikopterdiensten in de toekomst uit te breiden. Concurrent Blade opereert momenteel ook in Los Angeles en San Francisco. De verwachting is dat Uber dit bij een New Yorks succes ook gaat doen.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]