Afrika OnlyCanada Only

Vanaf dit uitzichtpunt heb je een van de tofste uitzichten van héél Amerika: Chimney Rock

Chimney Rock State Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt de iconische steen in het gelijknamige Chimney Rock State Park in de staat North Carolina. Niet missen tijdens je roadtrip door het Diepe Zuiden!

Maak kennis met Chimney Rock. Een 535 miljoen jaar oude monoliet die over het algemeen wordt gezien als een van de meest karakteristieke bestemmingen in North Carolina.

Dat komt natuurlijk met name door het uitzicht. Je hebt vanaf de top een panoramische view waarbij je 120 kilometer (!) ver kunt kijken. Je ziet hiervandaan onder meer highlights als de Hickory Nut Gorge, Lake Lure en méér.

…en dan is er ook nog de wandeling náár Chimney Rock. De hike richting het uitkijkpunt is namelijk bijna net zo spectaculair als Chimney Rock zelf. Je komt er via de Outcroppings Trail: een wandeling alleen weggelegd voor avontuurlijke reizigers.

Niet echt avontuurlijk aangelegd? No worries. Er is ook gewoon een lift om je naar de top te brengen. Als je deze pakt, hoef je nog maar 44 traptreden te lopen voor hetzelfde wauw-effect.

Wat is er nog meer te zien in Chimney Rock State Park?

Chimney Rock State Park is bovendien meer dan – mja – Chimney Rock. Verschillende wandelingen komen langs bijna net zo mooie uitkijkpunten. De Exclamation Point Trail en de Four Seasons Trail, bijvoorbeeld. Deze loodsen je niet alleen naar Chimney Rock, maar ook naar viewpoints met namen als Opera Box, Devil’s Head en Exclamation Point.

En als je écht een daredevil bent, is het misschien een idee om aan rock climbing te doen. Over de rotsen klimmen is hier een populaire bezigheid, maar vanzelfsprekend moet je daarvoor wel de nodige ervaring hebben. Zogenoemde rock climbing tours worden dan ook begeleid door organisaties als Fox Mountain Guides.

Wat is de beste tijd van het jaar om Chimney Rock State Park te zien?

Chimney Rock State Park is altijd een toffe bestemming, maar dé tijd van het jaar om erheen te gaan, is de herfst. De boombladeren nemen dan de bekende roodoranje kleuren aan, waardoor een trip naar Chimney Rock nog meer loont dan gebruikelijk.

Deze zogenoemde Fall Foliage is doorgaans aan het einde van oktober en het begin van november op zijn hoogtepunt.

Hoe bezoek ik Chimney Rock State Park?

Chimney Rock State Park bezoeken kun je het beste doen tijdens een roadtrip door het Amerikaanse Diepe Zuiden. Het park ligt grofweg tussen Savannah, Georgia en het Great Smoky Mountains National Park in.

Onthoud wel dat het park niet altijd open is. Check daarom altijd de officiële website voor actuele tijden.

[themify_layout_part id=”40652″]