Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Het Unclaimed Baggage Center in Alabama verkoopt bagage die nooit is opgehaald

Unclaimed Baggage Center 2 - Unclaimed Baggage Center via Alabama Tourism
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Unclaimed Baggage Center verkoopt veel kleding, maar je kunt er met wat geluk ook goedkope camera’s scoren. De winkel heeft zelfs een museum voor de raarste vondsten. Een viool uit 1700, bijvoorbeeld.

Heb je het jezelf ooit afgevraagd waar verloren, maar nooit opgehaalde bagage terechtkomt? Nou – misschien wel in het Unclaimed Baggage Center in Scottsboro, Alabama.

Dat zit zo. De meeste verloren koffers worden natuurlijk gewoon opgehaald. Luchtvaartmaatschappijen zijn het bovendien verplicht om de rechtmatige eigenaren te traceren en in te lichten.

Maar als er jaren overheen gaan en de spullen nog stééds niet zijn opgepikt, mogen de bedrijven de spullen van de hand doen. Ze mogen de koffers én de inhoud dan verkopen aan bedrijven.

Unclaimed Baggage Center - Unclaimed Baggage Center via Alabama Tourism
Foto: Unclaimed Baggage Center via Alabama Tourism

Wat is het Unclaimed Baggage Center?

Eén zo’n bedrijf, en waarschijnlijk Amerika’s bekendste, is het Unclaimed Baggage Center in Alabama

De opmerkelijke onderneming startte in 1970 als een part-time business. De oprichters kregen destijds een lading verloren spullen van een van de vliegvelden van Washington DC in hun bezit en besloten dit te verkopen.

Dat bleek een gouden zet, want de zaak bleef groeien. Inmiddels staat er een pand zo groot als een heel stadsblok. Er komen dagelijks zevenduizend (!) items bij.

Wat kan ik kopen bij het Unclaimed Baggage Center?

Zo’n zestig procent van het aanbod is kleding. Andere, verloren items die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar zijn elektronica, juwelen en boeken.

Oh – en de koffers zelf. Daar moeten de luchtvaartmaatschappijen tenslotte ook vanaf.

Unclaimed Baggage Center 2 - Unclaimed Baggage Center via Alabama Tourism
Foto: Unclaimed Baggage Center via Alabama Tourism

Wat is er nog meer te doen?

De tent is bovendien meer dan alleen een winkel. De zaak heeft ook een museum speciaal voor de – zeg maar – raarste items die ze ooit zijn tegengekomen.

Je ziet hier bijvoorbeeld een viool uit de 1700’s, diverse Egyptische artefacten en andere, exotische vondsten.

Waar vind ik het Unclaimed Bagage Center?

Zelf een muziekinstrument uit de oudheid scoren? Ga dan naar 509 West Willow Street in Scottsboro, Alabama. Een leuke stop tijdens je roadtrip door het Amerikaanse Diepe Zuiden!

Bron: Atlas Obscura

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]