Afrika OnlyCanada Only

Uniek: het Noorderlicht was gisteren vanuit de VS te zien

Noorderlicht - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En niet vanuit Alaska, maar gewoon vanuit het zogeheten Mainland USA.

Want in Alaska, of in het uiterste noorden van Canada, kijken ze helemaal niet meer op van een Noorderlichtje meer of minder. Maar meer landinwaarts is de aurora borealis, zoals het Noorderlicht ook wel wordt genoemd, nog wél een spektakel.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Beelden

Vandaar dat sommige Amerikanen in noordelijke staten gisterenavond, maar ook eerder deze week, op straat stonden om het fenomeen vast te leggen. Het Noorderlicht was te zien vanuit New York, Michigan, Wisconsin, Iowa, Minnesota, North Dakota, South Dakota, Montana, Idaho en Washington. En dat zag er ongeveer zó uit.

Nieuwe kansen

De mogelijkheden tot het zien van het Noorderlicht zijn overigens nog niet voorbij. Volgens verschillende bronnen maken inwoners van de hierboven genoemde staten ook komende avonden kans om de lichten te zien. Een garantie is er vanzelfsprekend nooit.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Elektrische deeltjes

Tot slot – hoe kan het dat het Noorderlicht zichtbaar was in staten waar dat normaal gesproken niet het geval is? Dat heeft te maken met een zogenoemde geomagnetische storm die blijkbaar afgelopen periode plaatsvond. Die storm zorgde voor elektrische deeltjes in de atmosfeer, waardoor het licht extra helder werd. Vandaar, dus.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]