Canada Only

Het is bijna zover: Universal Orlando’s nieuwe, derde pretpark Epic Universe!

Universal Orlando
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Het staat op het punt episch te worden in Orlando. In augustus 2019 kondigde Universal Orlando Resort de komst van haar derde pretpark aan – Epic Universe. Volgend jaar is het dan eindelijk zover en opent het park zijn deuren. DIT is er inmiddels bekend over de veelbelovende bestemming.

Universal Epic Universe begon als een doodle op een stuk servet in 2016. En nu, bijna tien jaar later, deelt Universal Orlando Resort de eerste exclusieve diepe duik in de langverwachte details rondom het park, het meest meeslepende en innovatieve park ooit gebouwd, dat in 2025 wordt geopend.

➔ Lees ook ‘Binnenkort hoef je niet meer naar Florida voor Universal Studios’

Universal Epic Universe

Allereerst – wat houdt Universal Orlando Resort precies in?

Universal Orlando Resort is een bekroonde themaparkbestemming. Op dit moment bevat het 700 hectare grond verspreid over drie themaparken: Universal Studios Florida, Universal Islands of Adventure en Universal Volcano Bay.

Gasten kunnen ook genieten van spannend eten en entertainment, genieten van ongelooflijke accommodaties en prachtige thema’s in acht hotels die iets bieden voor elke stijl en budget.

➔ Vliegtickets Plannen om naar Orlando te gaan? Kijk hier wat de prijzen voor vliegtickets zijn. Het kan daarbij voordeliger zijn om naar Tampa of zelfs Miami te vliegen.

En hoe zit het dan met het nieuwe park Universal Epic Universe?

Universal Epic Universe bestaat uit vijf verschillende werelden, allemaal met elkaar verbonden via Celestial Park: de eerste wereld die je ervaart als je door de Emerald Gate en het Chronos-apparaat bij de ingang van Epic loopt. Het apparaat, Chronos, dient als een portaal naar de andere werelden

Simpel gezegd is Celestial Park dus een wereld tussen werelden, waar alles begint en eindigt. Stap in een weelderige, groene wereld waar spanning, entertainment, restaurants en winkels worden gecombineerd.

➔ Kortingscode Auto in Florida nodig? Huur hier een auto en gebruik de exclusieve kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Universal Epic Universe
Universal Orlando

Wat kunnen we verwachten van de werelden in Universal Epic Universe?

Als je eenmaal in Celestial Park bent, heb je toegang tot vier portalen die je meenemen naar de andere meeslepende werelden. Dat zijn: The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic, How To Train Your Dragon – Isle of Berk, Dark Universe en Super Nintendo World.

The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic

Het land met een Harry Potter-thema, waar gasten een ander tijdperk van de tovenaarswereld ontdekken.

Super Nintendo World

Super Nintendo World, het derde land in zijn soort na versies in Japan en Californië, is waar gasten door de iconische groene pijp kunnen stappen en de wereld van Mario, Luigi, Princess Peach en andere geliefde personages betreden.

How To Train Your Dragon – Isle Of Berk­

De wereld van How To Train Your Dragon is waar gasten met draken kunnen zweven in een kleurrijke wereld vol Viking-avonturen, gebaseerd op de razend populaire filmfranchise.

Dark Universe

Voor de fans van de klassieke monsters van Universal is er Dark Universe: een wereld waar gasten alles tegenkomen – van de experimenten van Dr. Victoria Frankenstein tot het schimmige landschap waar monsters rondzwerven.

➔ Kaartjes kopen Tickets voor Universal Studios kun je eigenlijk maar op één juiste plek kopen: de officiële website. Kaartjes voor andere activiteiten in Orlando en hotels op het Disney-terrein kun je wél via ons reserveren.

Universal Epic Universe
Universal Orlando

Waar en wanneer kunnen we Universal Epic Universe bezoeken?

Universal Epic Universe wordt op slechts een paar kilometer van de huidige pretparken gebouwd. Gratis vervoer verbindt bestemming met de andere parken van het Universal Orlando Resort. Je parkeert niet in de hoofdgarage, maar rijdt rechtstreeks naar het nieuwe themapark.

In plaats van het parkeren in de hoofdparkeergarage, rijd je rechtstreeks naar de plek waar het nieuwe themapark zich bevindt.

Het park opent zijn deuren in 2025, maar wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend. Verdere details worden in de komende maanden vrijgegeven.  

 Verder lezen? Check onze boeken in de webshop!

Bron: Universal Orlando