Canada Only

Universal Orlando krijgt een nieuwe Harry Potter-attractie: Hagrid’s Motorbike Adventure

Universal Orlando Resort - Universal Orlando Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze supergave rollercoaster opent op 13 juni en simuleert Harry en Hagrids’ dolle rit uit de zevende Potter-film – Harry Potter And The Deathly Hallows, Part One.

Plannen om naar Orlando, Florida te gaan? Dan heb je er weer een must see bij. Universals nieuwste attracties opent op 13 juni en heet voluit Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Volgens het persbericht van Universal vlieg je hierin mee met Hagrid tijdens een vlucht langs het Forbidden Forest en over de zeldzaamste, magische wezens. Wat de rit precies inhoudt? Dat blijft tot juni een geheim.

Meer Hagrid

Waar de vriendelijke halfreus tot voor kort genoegen moest nemen met bijrollen in andere attracties, is Hagrid nu de ster van de show. Volgens fans heeft dat te maken met de drie komende Fantastic Beasts-films, die naar verwachting verschijnen tussen 2021 en 2025. Verwacht wordt dat Hagrid hierin opnieuw een rol krijgt.

Het is niet de eerste keer dat Universal pogingen doet het trio Harry, Ron en Hermione wat meer naar de achtergrond te verdrijven. Een andere attractie in het park, Harry Potter And The Escape From Gringotts, focuste zich al – anders dan de naam doet vermoeden – op Bill Weasley in plaats van op Harry zelf. Bij deze nieuwe attractie lijken de drie zelfs compleet te worden vergeten.

Bezoeken

Deze attractie na 13 juni bezoeken? Dan moet je in het tweede pretpark van het Universal Orlando Resort zijn: Universal’s Islands Of Adventure. Hier vind je ook Hogsmeade, een replica van Zweinsveld én een van de beste attracties van heel Orlando: Harry Potter And The Forbidden Journey.

Is er dan nóg een Harry Potter-parkdeel? Zeker. Je vindt Diagon Alley en de eerder genoemde attractie Harry Potter And The Escape From Gringotts in het hoofdpark Universal Studios.

Naar Orlando

Naar Orlando? Laat je hier verder inspireren!

Universal Orlando Resort - Universal Orlando Resort
Foto: Universal Orlando Resort