Afrika OnlyCanada Only

Universal Orlando: ‘We gaan twee nieuwe pretparken bouwen’

Universal Studios
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Interessant nieuws vanuit Orlando, Florida. De website GrowthSpotter meldt namelijk dat Universal Orlando Resort plannen heeft haar imperium met twee themaparken uit te breiden.

GrowthSpotter weet namelijk dat Universal een visie voor twee nieuwe parken heeft neergelegd bij het bestuur van Orange County, Orlando. Specifieke plannen? Die zijn er nog niet. Het voedt wél de geruchten over een compleet Nintendo-pretpark.

Betekent dit dat Universal binnenkort al aan de slag gaat met de bouw van twee nieuwe parken? Waarschijnlijk niet. Het gaat hier om een toekomstgerichte verklaring. Wél brengen de plannen het totaal aantal parken van Universal op termijn op gelijke hoogte met concurrent Disney World.

We zijn dus waarschijnlijk nog jaren verwijderd van de opening van nieuwe attractieparken. De toekomst van Orlando ziet er desondanks er-rug rooskleurig uit!

Nieuwe grond

Het bericht van GrowthSpotter komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder werd al bekend dat Universal Orlando Resort meer dan 300 hectare grond kocht. Deze grond ligt langs Universal Boulevard en Destination Parkway. Daarmee bezit Universal genoeg grond om, op z’n zachtst gezegd, iets interessants mee te doen.

De parken van Universal bezoeken? Dat is een must-do tijdens een trip naar Florida. Plannen? Kaartjes voor de twee parken vind je hier. Complete reizen naar de Sunshine State boek je hier. Je kunt natuurlijk ook je vlucht, hotel en auto los boeken.

Universal Studios
© 2014 Universal Orlando Resort