Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Universal kondigt een nieuw pretpark in Texas aan: dit weten we erover!

Universal Studios - Universal Parks & Resorts
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een gloednieuw pretpark in Fresco, Texas – we noemen hem even Universal Studios Texas – speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Universal Parks & Resorts spreekt zelf over een one-of-a-kind-park – anders dan alle andere themaparken in de wereld.

Het wordt, zo laten de voorproefjes zien, vormgegeven als een weelderig groen landschap. Net als de meeste pretparken van Universal wordt ook deze versie opgebouwd uit verschillende themalanden.

[themify_layout_part id=34966]

Wat kan ik verwachten?

Gasten mogen gezinsvriendelijke attracties, interactieve shows, meet-and-greet met filmpersonages, unieke merchandise én leuke eet- en drinkgelegenheden verwachten. En dat zeggen wij niet. Dat zegt Page Thompson, President New Ventures namens Universal Parks & Resorts. Die móet er toch verstand van hebben.

Wat we niet hoeven te verwachten, is een park met dezelfde grootte als de varianten in Californië en Florida. Het gaat namelijk om een verkleinde versie van die parken.

Universal heeft wél laten weten dat het nieuwe park aan dezelfde kwaliteitseisen moet voldoen als de bestaande bestemmingen.

Het bedrijf laat ook weten dat er nu al een uitbreiding op de planning staat. Er komt naar verwachting ook een gethematiseerd hotel bij.

[themify_layout_part id=34170]

Waar komt Universal Studios Texas te liggen?

Universal Studios Texas komt in Frisco, Texas te liggen. Dat ligt in het noorden van de staat, vlakbij de grote steden Dallas en Fort Worth.

Die locatie is uitgekozen omdat Universal, volgens Thompson, in dit deel van de Verenigde Staten groeiend populair is – wat dat dan ook mag betekenen.

[themify_layout_part id=37739]

Waarom wordt er nu een nieuw park gebouwd?

Universal Parks & Resorts heeft het er maar druk mee. Het concern is ook volop bezig met de bouw van Universal’s Epic Universe: het derde pretpark in het Florida-resort.

Daarnaast opent het in februari van 2023 een gloednieuwe parkdeel in het Hollywood-filiaal: Super Nintendo World.

De bouw van dit park lijkt echter te maken te hebben met een trend die zich momenteel afspeelt in pretparkenland: het ontwikkelen van zogenoemde micro-parks. Dit zijn parken die een stuk kleiner zijn dan volledige varianten, maar in een kortere tijd bezocht kunnen worden. Ze zijn vaak ook voordeliger te bezoeken.

Voorbeelden van andere parken die in deze gedachte zijn gebouwd, zijn het Peppa Pig Theme Park in Florida en het in aanmaak zijn de Crystal Lagoons Island Resort in Arizona.

🇺🇸 Lees ook Universal Studios Hollywood opent op 17 februari 2023 Super Nintendo World

Bron: Travel + Leisure

Universal Studios Texas - Universal Parks & Resorts
Foto: Universal Parks & Resorts

[themify_layout_part id=34047]