Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Utah’s Zion National Park op een unieke wijze ervaren? Doe een fietstocht!

Zion National Park - Dennis van Wijk
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fietsen in Zion National Park is dé manier om een van Amerika’s móóiste nationale parken te ontdekken. Je regelt het met de reizen van Riksja Travel.

Enorme rode rotspartijen die hoog de lucht in rijzen. Kronkelende canyons waarop sommige plaatsen nog behoorlijk wat water doorheen loopt. Schitterende vergezichten. Ja – we snappen waarom Zion National Park in de staat Utah bij heel wat mensen hoog op de bucketlist staat.

Zion National Park is bovendien op veel verschillende manieren te ervaren. De meeste reizigers stappen daarvoor aan boord van de gratis shuttle die hen naar verschillende plekken in het park rijdt. Anderen vervolgen dit met een hike, bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt Angels Landing of door de Zion Canyon.

Maar je kunt er óók voor kiezen om Zion National Park op de meest Nederlandse manier te bezoeken. Op de fiets, dus.

Dat is bovendien ook nog eens praktisch, want in het hoogseizoen is een groot deel van het park afgesloten voor auto’s. Onze vrienden van Riksja Travel bieden daarom een fietstocht door Zion National Park aan, inclusief overnachtingen en natúúrlijk de fietshuur zelf.

Zion National Park - Dennis van Wijk
Foto: Dennis van Wijk

Hoe werkt het?

Deze fietstocht, die bij Riksja Travel als een zogenoemde bouwsteen is te boeken, start in het plaatsje Springdale. Dat ligt aan de westkant van Zion National Park en is een leuk dorp vol sfeervolle restaurants, terrassen en kunstgalerijen. Hier slaap je een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust op je stalen ros kunt stappen.

De fiets huur je bij een plaatselijke shop. Je kunt daarna kiezen: zelfstandig het park in rijden óf de fiets meenemen aan boord van de eerder genoemde shuttle.

Wat je ook doet: je hebt de fiets de hele dag tot je beschikking. Je kunt zelfstandig een route uitstippelen, maar ook beginnen aan een door de National Park Service vormgegeven trip. In dat geval is de Pa’rus Trail een aanrader: een tocht over smalle paden en langs de mooiste bestemmingen van Zion National Park.

Je geeft de fiets aan het einde van de dag weer terug aan de verhuurder. Daarna heb je nog even tijd om Springdale te verkennen – hoewel een duik in het zwembad, zeker met warm weer, ook aantrekkelijk is…

Wat is er wél en niet bij mijn fietstocht inbegrepen?

Interesse? Boek de fietstocht bij Riksja Travel en je krijgt er niet alleen de fiets, maar ook de twee overnachtingen in Springdale bij. Oh – én een kaart met routebeschrijving. Ook niet onbelangrijk.

Exclusief zijn de autohuur, maaltijden en toegang tot Zion National Park.

Zion National Park - Dennis van Wijk
Foto: Dennis van Wijk

Waar vind ik meer info over fietsen in Zion National Park?

Meer weten over deze fietstocht? Kijk dan hier!

Foto’s: Dennis van Wijk