Canada Only

Uxbridge: een van Massachusetts’ interessantste, meest onderbelichte stadjes

Uxbridge
Massachusetts Office Of Travel & Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Uxbridge behoort tot een van de meest interessante kleine steden van Massachusetts. Als je in de buurt bent, stop dan zeker in dit kleine stadje voor prachtige natuurlijke landschappen en een rijke geschiedenis.

De term MetroWest Boston verwijst naar een regio tussen grofweg de steden Boston en Worcester, beiden in Massachusetts. Het stikt daar van de onderbelichte kleine dorpjes en steden. Een van die plaatsen is Uxbridge.

Je hebt dan ook waarschijnlijk nog nooit van Uxbridge gehoord. En eerlijk, er is ook nog niet veel over dit kleine stadje te vinden. En dat is toch wel merkwaardig, want de stad is wél zeer belangrijk geweest voor de Amerikaanse geschiedenis.

Lees ook: Iconisch en 100% Amerikaans: de Wayside Inn Grist Mill in Massachusetts

Uxbridge
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Wat is Uxbridge, Massachusetts?

Uxbridge is een historische stad in de staat Massachusetts, gelegen in Worcester County. De stad werd gevestigd in 1662 en opgericht in 1727. Uxbridge staat bekend om zijn landelijke schoonheid, uitnodigende binnenstad en recreatieve mogelijkheden.

De stad Uxbridge is een van de 25 gemeenschappen die deel uitmaken van de Blackstone River Valley National Heritage Corridor, de geboorteplaats van de Amerikaanse industriële revolutie. Door de centrale ligging wordt de stad ook wel ‘het hart van de Blackstone Valley’ genoemd.  

Uxbridge was hét textielcentrum tijdens deze revolutie. De stad stond destijds bekend om zijn productie van kasjmier en militaire uniformen.

Wat is er te doen in Uxbridge?

Uiteraard is het centrum van de stad een bezoekje waard. Het historische centrum ligt rond een traditioneel New England-pand met aan alle kanten nog altijd bewaard gebleven architectuur.

Maar goed – dat is niet alles…

uxbridge
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Blackstone River en het Canal Heritage State Park

De Blackstone River en Canal Heritage State Park liggen in het noorden van Uxbridge, verspreid over meer dan 1.000 hectare grond. Het park heeft een aantal historische bezienswaardigheden die je kunt verkennen door te wandelen of te fietsen over verschillende paden. Je kunt ook een kajak of kano huren en het park te water verkennen.

Lookout Rock

Voor het meest prachtige uitzicht ga je naar Loockout Rock, waar je vanaf het oosten de Blackstone Valley kunt bewonderen. Tip van ons: bezoek Lookout Rock aan het einde van de dag, zodat je de zon kunt zien ondergaan. Dit is overigens een lokale traditie!

Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Bernat Mill

Zoals de naam al aangeeft, was deze winkel aanvankelijk een iconische garenfabriek. In 2007 is de fabriek grotendeels door de brand verwoest.

Tegenwoordig is het gebouw wel een historische trekpleister. Je kan het gebouw verkennen terwijl je een weg baant door gangpaden vol met meubels, verzamelobjecten, handgemaakte items, kunst en nog veel meer.

Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Waar ligt Uxbridge?

Uxbridge ligt maar op een uur rijden ten zuidwesten van Boston en is goed te combineren met een bezoek aan deze stad. Aanrader!

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.