Canada Only

VACATURE! Dit park in Florida zoekt, écht waar, zeemeerminnen…

Zeemeermin
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bevrijd je innerlijke zeemeermin en solliciteer in Weeki Wachee Springs State Park in Spring Hill, Florida. Hier zoeken ze namelijk meerminnen voor hun dagelijkse watershows.

Weeki Wachee Springs State Park is een klein, maar leuk staatspark in Central Florida. Je kunt er cruises maken óf van een glijbaan gaan in het bijbehorende waterpark Buccanneer Bay.

Dé attractie? Dat is zonder twijfel de show met de zeemeerminnen. Zeventien exemplaren geven twee keer per dag een fraaie, vrij atletische voorstelling weg. En wat blijkt: er is plaats voor nummer achttien.

Vereisten

Maar voor je het nobele ambt van zeemeermin te licht opneemt: je moet nogal over wat vaardigheden beschikken. Zo moet je in staat zijn om een getimede zwemtocht van iets minder dan driehonderd meter af te leggen. Daarnaast moet je tien tot vijftien minuten kunnen watertrappelen. Red je dat? Dan mag je laten zien hoe je balletkunsten er onder water uitzien.

Gevaarlijk

‘Nee – het is niet makkelijk wat onze meiden doen’, bevestigt John Athanason, woordvoerder van het park. ‘Veel mensen onderschatten de audities, omdat het niveau veel hoger ligt dan ze verwachten. Het is soms zelfs best gevaarlijk. Je moet in staat zijn om jezelf in het water te redden, maar ook je collega’s.’

Uurloon

Mochten de audities je nog niet hebben afgeschrikt: het loon is ook niet bijster hoog. Het startsalaris voor een professioneel zeemeermin ligt op tien dollar per uur en je moet drie of vier dagen per week beschikbaar zijn. Oh – en je moet natuurlijk naar Florida verhuizen. Maar dat lijkt ons dan weer géén straf.

Park bezoeken

Heb je geen ambities om zeemeermin te worden, maar heb je wel interesse in een bezoek aan Weeki Wachee Springs State Park? Dat kan natuurlijk ook. Een ticket kost je $13. Kinderen in de leeftijdscategorie zes tot twaalf jaar betalen €8. Daar zit alles bij inbegrepen, inclusief de zeemeerminnenshows en toegang tot Buccanneer Bay.

Weeki Wachee Springs State Park bestaat al sinds 1946 en wordt inmiddels beheerd door de staat Florida.