Canada Only

5 fenomenale natuurgebieden in de buurt van de Rocky Mountains

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yellowstone National Park, Mount Rushmore National Memorial, Custer State Park en meer. Je ziet het allemaal tijdens één reis van Van Verre Reizen. Een aanrader – zo’n vakantie door de Rocky Mountains.

We zijn groot fan van alle natuurgebieden in het Amerikaanse Zuidwesten – begrijp ons niet verkeerd.

Maar als je onder meer Bryce Canyon, Grand Canyon en Zion National Park allemaal al hebt gezien, is het misschien hoog tijd om verder te kijken dan dat.

Wat dat betreft, is het slim om jezelf eens te verdiepen in het gebied rondom de bergketen Rocky Mountains – dus niet het nationale park.

Dat is nogal wat, want de Rocky Mountains lopen officieel van de staat New Mexico tot de Canadese provincie Alberta. We begrijpen het dus wanneer je zoiets hebt van – waar moet ik starten?

No worries. We hebben hieronder onze vijf favoriete natuurgebieden in deze regio voor je op een rijtje gezet. En als je ze allemaal wil zien, neem je gewóón contact op met Van Verre Reizen. Zij hebben namelijk een Rondreis Amerika in hun aanbod waarmee je de hoogtepunten van de Rocky Mountains in zestien dagen tijd allemaal bezoekt. 

Een toffe trip, dus. Check de complete route hier!

Vakantie Rocky Mountains
Boy Tijbosch |

1. Rocky Mountain National Park

Sommige reizigers denken dat de Rocky Mountains zijn verenigd in dit gelijknamige nationale park, maar dat is niet het geval. Daar is de bergketen vooral véél en véél te groot voor.

Het is echter wél zo dat het Rocky Mountain National Park in de staat Colorado een van de mooiste delen van de keten huisvest, hoewel onze favoriete must-do zich eigenlijk voor de poort bevindt.

We doelen daarbij op de Peak to Peak Scenic Byway: een geweldige roadtrip die start in de Wild West-plaatsjes Black Hawk en Central City, onderweg een dorpje genaamd Nederland passeert en eindigt in het fameuze nationale park.

Tel daar alle watervallen en stroomversnellingen die je onderweg tegenkomt bij op en je hebt iets dat je echt niet mag missen.

Vakantie Rocky Mountains
Boy Tijbosch |

2. Mount Rushmore National Memorial – vakantie Rocky Mountains

Eigenlijk mogen we Mount Rushmore National Memorial niet vermelden als een natuurgebied. De uit een bergwand gehakte presidentskoppen zijn tenslotte man-made. Maar goed. Omdat het fenomeen in de even geweldige als natuurlijke Black Hills van South Dakota ligt, doen we daar niet al te moeilijk over.

Bovenal mag je dit echt niet missen, want het is een Amerikaans icoon. Skip ook de avondshow niet: lekker nationalistisch en iets dat je gegarandeerd niet snel meer vergeet.

Oh – en als je jouw reis bij Van Verre Reizen boekt, kun je ervoor kiezen om in de omgeving te paardrijden. Zo ervaar je de Black Hills op een geheel andere manier!

Vakantie Rocky Mountains
Boy Tijbosch |

3. Custer State Park

Custer State Park is iets minder bekend dan de andere bestemmingen in dit lijstje. Dat is enigszins vreemd. De kans op het zien van bizons is hier namelijk groter dan in veel andere nationale parken.

Bovenal is het natuurgebied in South Dakota gewoon heel erg mooi. Routes door het park, waaronder de Wildlife Loop en de Needles Highway, laten je de tofste heuvels en prairies zien. Sla hem niet over!

Vakantie Rocky Mountains
© Unsplash

4. Badlands National Park – vakantie Rocky Mountains

Badlands National Park is nog zo’n bestemming die zich moeiteloos voegt bij de mooiste natuurparken van de Verenigde Staten. 

De naam is afkomstig van het feit dat Natives vonden dat je hiermee helemaal niets kon: het gebied is tenslotte te ruig om er te lopen of iets op te bouwen. 

Dat maakt het natuurlijk wel héél indrukwekkend. De gele, rode, oranje en bruine rotsen zijn fabuleus en via de Badlands Loop Road en de aangrenzende uitkijkpunten zie je het allemaal.

Boy Tijbosch |

5. Yellowstone National Park

…en natúúrlijk kunnen we niet voorbijgaan aan Yellowstone National Park wanneer we het over dit deel van The States hebben. Dit is tenslotte misschien wel ons favoriete natuurgebied in heel Amerika.

Dat komt omdat Yellowstone zo lekker gevarieerd is. Je vindt er geisers, maar ook warmwaterbronnen. Enorme meren, maar ook dichte bossen. Het park heeft zelfs een eigen Grand Canyon.

Bonus: het ligt direct tegen Grand Teton National Park aan. Dit park wordt daardoor ook wel het zusje van Yellowstone genoemd, maar met alleen die omschrijving doen we Grand Teton teniet: dit is méér dan alleen een aanhangsel van Yellowstone National Park. Bezoek deze zeker ook als de buurt bent en sla – in dat geval – natuurlijke topbestemming als Schwabacher Landing niet over.

Alles in korte tijd zien? Overweeg dan een helikoptervlucht. Deze is als excursie bij te boeken wanneer je jouw rondreis Amerika via Van Verre Reizen regelt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Van Verre Reizen.